Vesić će ispuniti Vučićevu molbu: Tramvaj zvani želja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić će ispuniti Vučićevu molbu: Tramvaj zvani želja

  Povodom molbe predsednika Aleksandra Vučića gradskoj upravi u Beogradu da kupi prve “Simensove” tramvaje koji će biti proizvedeni u Кragujevcu, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će Beograd sa zadovoljstvom kupovati tramvaje proizvedene u Srbiji, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici glavnog grada.

  “Za Beograd je velika čast da imamo mogućnost da kupujemo ‘Simensove’ tramvaje koji će se proizvoditi u Кragujevcu kako je juče najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić”, rekao je Vesić i podsetio da će to biti veliki povratak “Simens” tramvaja na ulice glavnog grada.

  “Beograđane je 1923. godine prevozilo trideset modernih ‘Simensovih’ tramvaja i trideset ‘Simensovih’ prikolica. Pet godina kasnije smo dobili još 40 tramvaja, pa je Beograd 1932. godine imao trinaest tramvajskih linija i 96 tramvaja. Tramvajska linija prema Zemunu otvorena je 1935. godine. Drugi svetski rat smo dočekali sa 10 tramvajskih linija i ukupno 104 tramvaja”, podsetio je zamenik gradonačelnika Beograda.

  Vesić je poručio da će Beograd u narednim decenijama širiti tramvajsku mrežu.

  “Do sredine naredne godine biće završeno postavljanje šina preko Mosta na Adi pa ćemo povezati Banovo Brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, a planirano je i proširenje tramvajske mreže prema Višnjičkom polju i Zemunu kao i spajanje Slavije i Кalemegdana tramvajskom linijom broj 1”, rekao je zamenik gradonačelnika i podsetio da naredne godine počinje rekonstrukcija ulica i tramvajskih šina u 27. marta, Кraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana čime će se omogućiti da novi tramvaji koriste čitav krug dvojke.

  Predsednik Republike Aleksandar Vučić zamolio je prilikom otvaranja prvog proizvodnog pogona u okviru “Mind” parka u Кragujevcu, rukovodstvo Grada Beograda da kupi prve tramvaje koji budu proizvedeni u toj fabrici.

  Izvor: Beoinfo/N1

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE