Vesić NIJE USPEO da SPREČI PRODAJU slika iz Jugoeksporta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić NIJE USPEO da SPREČI PRODAJU slika iz Jugoeksporta

  Privredni sud u Beogradu doneo je odluku kojom se odbijaju zahtevi Ministarstva kulture i Grada Beograda da se odloži prodaja 148 umetničkih slika iz kolekcije Jugoeksport, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

  Nažalost, oni koji su organizovali prodaju 148 umetničkih slika iz kolekcije Jugoeksport u bescenje, odbili su zahteve Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Beograda da se licitacija planirana za utorak odloži, napisao je Vesić na Fejsbuku.

  “Kažu da ih ne obavezuje rešenje Muzeja grada Beograda i Narodnog muzeja da se ove slike proglase za kulturno dobro!? Oni su odlučili da prodaju naše kulturno blago. Neka im služi na čast!”, kategoričan je zamenik gradonačelnika.

  Zakazali su javno nadmetanje u utorak u 11 sati u Agenciji za licenciranja stečajnih upravnika, objavio je Vesić i rekao da će na licitaciji Muzej grada Beograda predstavljati ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i on.

  Vesić je pozvao sve medije na licitaciju kako bi se uverili “hoće li ove vredne slike ostati u našim muzejima ili će se preprodavati u inostranstvu”.

  Ovo kulturno blago pripada Srbiji, ocenio je Vesić i u ime grada pozvao “sve one koji su se prijavili da kupe ove slike u bescenje da ne zarađuju na kulturnom dobru našeg naroda”.

  “Molim vas da ove slike ostavite u našim muzejima. Ako ne zbog nas koji danas živimo ovde tada zbog generacija koje dolaze. Ovo je 36. prodaja umetničkih slika iz stečaja koja se dogodila u Srbiji. Niko do sada nije digao glas, a kulturno blago našeg naroda prodaje se u bescenje po belom svetu. Vreme je da ovo što pokušavaju bude poslednja takva licitacija”, ukazao je zamenik gradonačelnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE