Vesić o NAMEŠTANJU OGLASA za zakup na Dorćolu: Mogao je da se javi i Federer

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić o NAMEŠTANJU OGLASA za zakup na Dorćolu: Mogao je da se javi i Federer

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odbacio je navode da su pri raspisivanju oglasa za zakup sportskog kompleksa na Dorćolu dati uslovi koje može da ispuni samo firma porodice Novaka Đokovića.

  Vesić je rekao da su na taj oglas mogle da se i jave i svetske kompanije, koje ispunjavaju uslove o organizovanju teniskih turnira, te u tom kontekstu pomenuo i tenisera Rodžera Federa.

  “Nije tačno da postoji samo jedna kompanija, postoji samo jedan organizator takvih turnira u Srbiji, ali postoje takve kompanije širom sveta. Recimo, organizuje ih i Rafael Nadal. Organizuje ih i Rodžer Federer”, rekao je Vesić, kako je preneo N1.

  Vesić je rekao i da je obaveza ponuđača na tenderu bila da mogu da organizuju teniski turnir ATP 250 i ATP 500, te dodao da je tačno da to u Srbiji može samo jedna firma, odnosno preduzeće porodice Đoković.

  On je rekao i da je Đokoviću nudio da besplatno preuzme teniske terene na Dorćolu ali da to Novak nije želeo da uradi, već je, kako je Vesić naveo, “insistirao da plati”.

  Pixabay

  Prema Vesićevim rečima, kada Novak Đoković organizuje teniski turnir to znači ogromnu promociju i Beograda i Srbije.

  “Želimo da Novak Đoković radi u Srbiji, a ne da ga oteramo”, rekao je Vesić.

  On je ocenio i da Đoković, u bilo kom svetskom centru može da dobije organizaciju teniskih turnira.

  “Da Đoković ode kod gradonačelnika Berlina, Londona, Minhena… i predloži da organizuje turnir, siguran sam da bi sve dobio besplatno”, rekao je Vesić.

  Transparentnost: Namešteno javno nadmetanje za zakup sportskog centra na Dorćolu

  Transparentnost Srbija je ranije saopštila da je Grad raspisao oglas za zakup sportskog kompleksa na Dorćolu sa uslovima kojima se izigrava svrha javnog nadmetanja “jer može da ih ispuni samo jedna firma, koja je organizovala ovogodišnje teniske turnire i ATP 250 i WTA 250”.

  Oglašeno je davanje u dugoročni zakup sportskog centra koji se nekada zvao “25. maj”, a sada “Milan Gale Muškatirović”, na Dorćolu a u oglasu je navedeno i da će postupak davanja u zakup biti sproveden i ako pristigne samo jedna ponuda.

  Na osnovu ostalih uslova, kako je ukazala Transparentnost Srbije, jasno je da može da ih ispuni samo firma koja je organizovala ovogodišnji “Belgrade Open” i koja je u vlasništvu nekog od članova porodice Đoković.

  Ukazano je i da “propisi ne prepoznaju mogućnost postavljanja ovakvih uslova” a da je, kako je navedeno “uredbom predviđeno da se u oglasu moraju propisati uslovi koji se odnose na zakup, a nije propisano postavljanje uslova koji se odnose na samog zakupca”.

  “To je i logično, jer bi gradu koji daje zemljište u zakup trebalo da bude cilj da kroz zakup ostvari što veću zaradu, a ograničavanje konkurencije uvek ima za posledicu smanjenje zarade“, istakla je Transparentnost Srbija.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE