Vesna De Vinča: Kako sam izdržala 42 dana GLADOVANJA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesna De Vinča: Kako sam izdržala 42 dana GLADOVANJA

  Novinarka i spisateljica Vesna Jugović de Vinča gladovala je 42 dana i smršala 13 kilograma, čime je oborila sopstveni rekord kada je ovaj režim ishrane u pitanu. De Vinča je javnosti i inače poznata po ovom načinu života, koji za cilj ima  “čišćenje organizma, detoksikaciju i izlečenje od bolesti”.

  “Počela sam da jedem juče, a trenutno uopšte nisam ni gladna. Ja inače 30 godina gladujem, počela sam malo da se igram kada sam obišla Indiju i videla kako oni to rade. Nakon što sam obolela od štitne žlezde, rešila sam da to saniram gladovanjem”, kaže De Vinča.

  Vesna De Vinča: Zbog čega GLADUJEM mesec dana svake godine?

  Naime, kako navodi, ona godišnje, u kontinuitetu ili ne, gladuje 28 dana, a sve to u cilju čišćenja organizma od otrova.

  Prema njenim rečima, ovaj režim ishrane nije alternativa, već je naučno utemeljen, što se dokazuje brojnim studijama na tu temu.

  “Gladovanje nije alternativa, to je nauka koja se razvijala poslednja dva i po veka. Profesor doktor Jošinari Osumi, japanski naučnik koji je dobio Nobelovu nagradu za autofagiju, dokazao je ono što su promovisali i Hrist i Buda i Mojsije. Oni su 40 dana gladovali”, kaže De Vinčaza TV Prvu.

  “Prvih 5-6 dana rizično”

  Kao razlog za gladovanje, De Vinča navodi da mi “živimo u vremenu otrova i da je sva prilika da će to trajati. Stoga je naša sudbina da moramo da se čistimo da bismo mogli opet da se prljamo”.

  S obzirom na to da je već dugo na ovom režimu, kako navodi, nije joj bio problem da gladuje od samog početka. Međutim, početnicima prvih pet, šest dana bude rizično. Zato preporučuje “kaskadno gladovanje. To je režim u kom se jedan dan jede, jedan dan gladuje, dva dana jede, dva dana gladuje itd”.

  U ovom poduhvatu joj najviše pomažu mineral zeolit, čaj od žalfije i kamilice.

  “Ujutru kada ustanem prvo istrljam desni zeolitom. U pitanju je vulkanska lava koja se pre 100 miliona godina izlila i ima fenomenalnu funkciju čišćenja organizma – jedna “rešetka” koju kada unesemo u organizam usisa sve otrove, a izbaci 4 važna minerala počev od magnezijuma. To je prva i poslednja stvar koju radim u toku dana. Druga stvar jeste da pijem čaj od žalfije – u pitanju je najvrednija vrsta čaja. Potom procedim kantarion i matičnjak, dodam i pijem. Popodne pijem vodu sa limunom. Takođe, u toku dana pijem Brojsov sok od 60 odsto cvekle, 20 odsto šargarepe, ostalo su rotkva, celer i krompir – pije se do pola čaše dnevno. Po uputima lekara meša se pomalo sa pljuvačkom i pijucka tokom čitavog dana. Pred spavanje pijem valerijanu ili matičnjak, ponovo zeolitom istrljam desni i idem da spavam”, objasnila je De Vinča.

  Izvor: BIZlife/Prva TV

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE