Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Telekom Kosova obmanuo kupce

    Prodajom kosovskog Telekoma povređeno je pravo državne svojine Republike Srbije i pravo privatne svojine ostalih akcionara.

    Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas, povodom informacija "o prodaji 70 odsto udela u Telekomu i PTT od strane nelegalnih organa samoproglašene države Kosova" da je Telekom AD akcionarsko društvo sa većinskim udelom državnog kapitala Srbije i drugih malih akcionara, pa je prodajom povređeno pravo državne svojine Republike i pravo privatne svojine ostalih akcionara.

    "Povodom informacije o prodaji 70 odsto udela u Telekomu i PTT od strane nelegalnih organa samoproglašene države Kosova, Kancelarija za KiM navodi da je prodaju ovih firmi čiju imovinu u celosti čine objekti koji su u vlasništvu Telekom AD Srbija i PTT Srbija, izvršio nevlasnik bez ikakve saglasnosti, ovlašćenja i učešća u postupku prodaje stvarnih vlasnika" rečeno je u saopštenju.

    Time su navode u kancelariji obmanuti kupci o stvarnoj vlasničkoj strukturi Telekoma i PTT, kao i o vlasništvu na objektima koje koriste ove firme.

    "Telekom AD je akcionarsko društvo sa većinskim udelom državnog kapitala Republike Srbije koji su imovina Republike Srbije i drugih malih akcionara, pa je prodajom povredjeno pravo državne svojine Republike Srbije i pravo privatne svojine ostalih akcionara", precizira se u saopštenju.

    Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da će o ovoj nelegalnoj uzurpaciji državne i privatne imovine obavestiti medjunarodnu javnost i sve relevantne faktore medjunarodne zajednice i upozorava nelegalne organe da ne prodaju tudju imovinu, jer će odgovorna lica snositi ozbiljne pravne posledice.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE