Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krediti za poljoprivredne sisteme

    Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić potpisali su ugovore sa 90 korisnika kreditnih linija za nabavku plastenika, protivgradnih mreža i sistema za navodnjavanje u ukupnom iznosu od 175 miliona dinara.

    Po Pajtićevim rečima, ugovori sa korisnicima predviđaju da od resornog sekretarijata dobiju bespovratna sredstva u visini 60 odsto iznosa odobrenog kredita, po istom principu koji važi pri dobijanju sredstava iz pretpristupnih fondova Evropske unije.

    Pokrajina je za poslednjih pet godina uložila 20 milijardi dinara u oblast poljoprivrede, koja je najvažnija izvozna grana Srbije, rekao je Pajtić, dodajući da će Vlada Vojvodine uvek podržavati i intenzivnu proizvodnju kako bi donela više prihoda.

    On očekuje i da će Srbiji što pre biti dostupni fondovi Evropske unije u oblasti poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja, jer je taj sektor, kako je istakao, najvažniji za članice EU i ima najveći budžet.

    Cilj sekretarijata za poljoprivredu je da se do kraja mandata obezbedi da 1.500 hektara obradivog zemljišta u Pokrajini bude pod zaštitnim mrežama i sistemima za navodnjavanje po principu kap po kap, rekao je Ješić.

    Ne želimo da nam se ikada ponovi sušna 2012. godina, rekao je Ješić, ističući da niko ne može bolje da doprinese domaćoj poljoprivredi od naših seljaka, koji moraju biti okosnica poljoprivredne proizvodnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE