Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U vladi i stručnjaci srpskog porekla sa svetskim diplomama?

    Pored nekadašnjeg glavnog čoveka MMF i britanskih ministara, za pozicije u Vladi Srbije pretenduju i mladi stručnjaci srpskog porekla koji su se školovali na prestižnim svetskim univerzitetima.

    Kada je reč o mestu Mlađana Dinkića došlo se do dvojice mladih ljudi, poreklom iz Beograda i Niša, sa impresivnim biografijama stečenim na međunraodnom nivou, čija imena još uvek nisu poznata javnosti.

    Resor finansija trebalo bi da preuzme diplomac Yale univerziteta, koji je radio u najvećim svetskim kompanijama, a trenutno je zaposlen u jednoj od največih konsultantskih kuća sveta McKinsey. Savetničko mesto, prema pisanju lista Blic namenjeno je stručnjaku sa ovih prostora koji je završio Harvard.

    Siniša Mali, savetnik za ekonomiju Aleksandra Vučića, nije želeo da otkriva detalje, ali je naglasio da će dogovor s potencijalnim kandidatima uskoro biti postignut i da će tada biti saopštena i njihova imena.

    Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je još rano za licitiranje imenima stranaca koji bi mogli biti angažovani u rekonstruisanoj vladi. Prema njegovim rečima, imena članova vlade biće poznata u narednih desetak dana, a procedura za formiranje novog kabineta počinje 20. avgusta.

    "U toku su intenzivni razgovori, jer tražimo najbolje moguće rešenje", rekao je Dačić i dodao da, za sada, barem kada je reč o strancima u vladi, nema konkretna imena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE