Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Program restrukturiranja Simpa u ponedeljak

    Kompanija Simpo najavila je da će u ponedeljak, 26. avgusta, Vladi Srbije dostaviti program restrukturiranja preduzeća koji će sadržati i plan isplate poreskog duga. 

    O toj nameri kompanije jutros je obaveštena i Poreska uprava Srbije, koja je Simpu zapretila blokadom računa ako danas ne dostavi zahtev za konverziju duga u državno vlasništvo ili ne izmiri poreske dugove.

    Simpo je podsetio da je u novembru prošle godine Vladi Srbije dostavio stretagiju za unapređenje i razvoj kompanije, pa će program restrukturiranja, kako kažu, biti dopuna te strategije.

    Kompanija je navela da ne postoje opravdani zakonski razlozi za blokadu njenog računa.

    "Blokada računa neminovno bi dovela do zaustavljanja proizvodnje i gubitka poslova po potpisanim ugovorima sa partnerima u zemlji i inostranstvu, poput najvećih svetskih kompanija kao što su IKEA,
    KIKA, ili francuski Roš Boboa i mnogih drugih", upozorio je Simpo.

    Kako je navela vranjska kompanija, time bi ozbiljno bila ugrožena radna mesta i egzistencija 4.500 zaposlenih u Simpo i njegovim zavisnim predzećima, kao i opstanak brojnih drugih firmi na jugu
    Srbije, koje su direktno vezane za Simpo, kao njegovi dobavljači.

    Kompanija je istakla da je spremna da u dogovoru sa nadležnom državnim organima izmiri svoje poreske dugove.

    Ministarstvo finansija je dalo rok Simpu da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta, javi Poreskoj upravi sa zahtevom za konverziju poreskog duga u kapital države ili da svoj poreski dug od 5,76 milijardi dinara izmiri na drugi način, u skladu sa zakonom.
     

    Foto: Facebook/Simpo

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE