Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kraj pljačkaških privatizacija

    Srbija želi da Amkodor dođe i investira u Prvu Petoletku, ali prema novom, transparentnom pristupu prodaji preduzeća, kažu u Ministarstvu privrede i najavljuju "kraj katastrofalnih privatizacija koje su opljačkale Srbiju".

    Potpuno novi pristup prodaji preduzeća važiće za sve, biće čist i transparentan, a upravo na ovim osnovama je dogovoren nastavak razgovora sa beloruskim partnerima o privatizaciji tri privredna društva iz sistema Prve petoletke u Trsteniku.

    Beloruskim partnerima je nedvosmisleno saopšteno da Srbija želi da Amkodor investira u nju, odgovor je Ministarstva privrede na izjave predsednika Opštine Trstenik Miroslava Aleksića, o navodnom nezadovoljstvu Belorusa nakon sastanka sa ministrom Sašom Radulovićem i njihovoj navodnoj nameri da odustanu od privatizacije Petoletke.

    U saopštenju se napominje da je ministar Radulović na sastanku sa delegacijom Amkodora 7. oktobra, beloruskim partnerima objasnio zbog čega je dosadašnji model privatizacije bio pogrešan i na štetu države, a na kraju i investitora.

    UZ ocenu da je u poslednjih 10 godina u Srbiji sprovedena katastrofalna privatizacija, "kroz koju je bukvalno opljačkana Srbija, a stotine hiljada radnika ostalo bez posla", Ministarstvo navodi da je tome kraj.

    Ministarstvo privrede uvodi potpuno novi pristup prodaji koji će, kako je navelo, važiti za sve i biti čist i transparentan, sa kojim investitori neće imati problem, a poverioci, radnici i sindikati neće biti nezadovoljni.

    Iz tog resora ističu da neće dozvoliti nove “Vršačke vinograde”, kao i da je nedopustiva prodaja preduzeća po tri puta nižoj ceni od realne, nakon čega država mora još da plati otpremnine radnicima i isplati subvencije za zapošljavanje tih istih radnika.

    Ministarstvo je podsetilo da sprema “lične karte” za sva preduzeća, tako da će se konačno znati šta imamo, koliko je to vredno, a kolike su obaveze tih preduzeća.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE