Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Širi se spektar saradnje sa UAE

    Saradnja Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata svakim danom se razvija u novim oblastima, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić u Abu Dabiju. Razgovarano o nameri UAE da svoje studente školuju u Srbiji, kao i o mogućoj kupovini stečajnih srpkih firmi.

    Vu;i' se sastao sa potpredsednikom Vlade UAE, šeikom Saifom bin Zajedom i tom prilikom naglasio da je saradnja dve zemlje na visokom nivou i da se svakim danom razvija u novim oblastima.

    Mi ćemo brže putovati do Srbije, a vašim ljudima će biti lakše da dođu u Emirate i upoznaju našu zemlju. To će otvoriti i mnoga vrata u našim poslovnim odnosima, istakao je šeik Bin Zajed.

    Na sastanku se razgovaralo i o saradnji u oblasti obrazovanja, kao i nameri UAE da svoje studente školuju u Srbiji, kako bi upoznali srpski jezik i kulturu, što će biti od koristi u novim poslovnim odnosima dve zemlje.

    Vučić je predložio saradnju između Ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i UAE, radi bolje kontrole granica, sprečavanja ilegalne trgovine i kriminala.

    Na sastanku je pozdravljeno otvaranje avio-linije na relaciji Beograd-Abu Dabi, kao i osnivanje kompanije Air Serbia, u kojoj kompanija Etihad iz Emirata ima 49 odsto udela.

    Prema Vučićevim rečima, bilo je govora i o mogućem zakupu i kupovini stečajnih firmi u Srbiji, kako bi kroz navodnjavanje, hladnjače i prerađivačke pogone firme iz UAE mogle da ulažu u našu zemlju.

    Vučić je predvodio delegaciju Srbije na prvom letu nove nacionalne avio kompanije Air Serbia, a u ponedeljak se sastaje sa predstavnicima Mubadale i glavnim šeikom Muhamedom bin Zajedom.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE