Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hotelijeri: Lex specialis za Trumpa

    Ukoliko Donald Trump odluči da izgradi hotel u Beogradu, hotelijeri Srbije smatraju da bi Vlada trebalo da osnuje štab za doček i donese ’lex specialis’ kako bi mu omogućili povlašćene uslove investiranja.

    Direktor Udruženja hotelijera (HORES) dr Georgi Genov smatra da bi dolazak Donalda Trumpa bio snažna pokretačka snaga za kompletan turizam Srbije, koji bi nam se višestruko isplatio.

    „Trump je globalni brend koji donosi luksuz, džet-set, svetsku prepoznatljivost i treba da učinimo sve da odluči da investira u Srbiju,“ kaže Genov za Novosti. „Beograd nema superior hotel sa pet zvezdica, već samo klasične sa pet zvezdica druge grupe. Trump bi doneo prvu ligu i zaslužuje da bira lokaciju bukvalno koju kod želi!“

    Hotelijeri, međutim, smatraju da bi administracija morala ozbiljno da se pripremi za dolazak njegovog tima ljudi. Njih treba ubediti da je Beograd savršena lokacija i na mikro i na makro nivou, a treba im obećati i da će zbog njegovog hotela kompletno biti renoviran Sava centar, jer bi njegov hotel lobirao po svetu da se u Beogradu održavaju veliki kongresi.

    „Zbog Trumpa treba doneti poseban zakon kako bi za nedelju dana dobio sve potrebne dozvole, jer ako njegov tim dozna da je našoj administraciji potrebno 279 dana, odustaće,“ upozorava Genov. „Treba im dozvoliti da biraju koju god hoće lokaciju i osloboditi ga dažbina, jer oni u jednu sobu ulože po 150.000 dolara. Njegove ’obične’ sobe imaju po 300 kvadrata i noć prodaje za 1.500 dolara. Kada izgrade hotel – moraće i da ga pune, pa će se to Srbiji vratiti višestruko! Hotelska ponuda u Srbiji je već godinama statična i dolazak ’velikog igrača’ potpuno bi razmrdao čitav turizam.“

    Takođe, njegov dolazak ne dovodi samo svetske zvezde i stavlja na mapu destinacija koje treba posetiti, već će i ostali brendovi poput Hiltona i Sheratona, koji se godinama dvoume, pod hitno otvoriti hotele u Beogradu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE