Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi Nikoliću: Most gotov u roku

    Most Zemun-Borča biće završen u roku, potvrdili su na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, predstavnici kineske kompanije CRBC koji su, takođe, zainteresovani i za gradnju brze pruge Beograd-Budimpešta i autoputa Pojate-Preljina. 

    Delegacija CRBC izvestila je predsednika da je 70 odsto radova na mostu Zmun – Borča završeno i da je ostalo oko godinu dana da kompletan projekat, zajedno sa pristupnim saobraćajnicama bude završen, rekla je Tanjugu savetnica predsednika Stanislava Pak Stanković.

    Ona je podsetila da je bilo izvesnih problema i najava da bi rokovi mogli biti probijeni, ali da su ti problemi uspešno prevaziđeni.

    Pak je navela i da je predsednik Nikolić garantovao kineskim i svim drugim investitorima da se njihovi srpski partneri, odnosno kompanije sa kojima će zajedno izvoditi radove, više nikada neće birati po političkoj liniji, kao što je ranije bio slučaj.

    Kineska strana, kako je prenela, zainteresovana je da se uključi i u druge infrastrukturne projekte, a među njima i auto-put Pojate-Preljina, kao i izgradnju brze pruge Beograd – Budimpešta koja je najavljena u Bukureštu.

    Postoji zainteresovanost kineske strane, budući da su već radili železnicu između Šangaja i Pekinga na oko 350 km, tako da smatraju da su veoma spremni da se uključe i u taj projekat, čiji početak realizacije očekujemo veoma brzo, rekla je Pak.

    Na sastanku je konstatovano i da se infrastrukturni projekti u Srbiji moraju obavljati na osnovu koncesija, jer Srbija je, kako je istakla Pak, što se tiče kreditne zaduženosti u nezavidnom položaju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE