Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemci `podrhtavaju` zbog sankcija Moskvi

    Nemački privrednici zabrinuti su najavama sankcija Rusiji, imajući u vidu da oko 300.000 radnih mesta u Nemačkoj zavisi od razmene sa Rusijom, a nemačke investicije u Rusiji iznose oko 20 milijardi evra.

    Trećina gasa koji troše Nemci dolazi iz Rusije, dok se vrednost nemačkog izvoza u Rusiju procenjuje na 36 milijardi evra godišnje, piše londonski Economist.

    Komitet za Istočno-evropske ekonomske odnose, odnosno lobisti koji predstavljaju velike kompanije, navodi da oko 300.000 radnih mesta u Nemačkoj zavisi od trgovinske razmene sa Rusijom, kao i da je u Rusiji registrovano 6.200 kompanija čiji su vlasnici Nemci.

    Vrednost nemačkih investicija u Rusiji procenjena je na 20 milijardi evra, pa ne čudi izjava šefa tog komiteta da su sankcije "besmislene". Ukupno, Nemačka u Rusiju godišnje izveze robu u vrednost od 36 milijardi evra, piše Economist.

    Pročitajte i>>>Sankcije protiv Rusije bi pogodile i Nemačku?

    List navodi da je automobilska industrija najveći izvoznik. Samo Volskwagen je prošle godine u Rusiju izvezao 200.000 automobila.

    Economist navodi izjavu Urliha Akermana, predsednika nemačkog udruženja inženjera, koji je, izbegavajući da komentariše šta bi Berlin trebao da uradi povodom Krimske krize, ipak rekao da "nema primera da su sankcije ispunile ambicije političara".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE