Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd regionalni centar za digitalizaciju?

    Prvi čovek američke kompanije KKR David Petraeus kaže da je ta kompanija zainteresovana da Beograd pretvori u centar za digitalizaciju u regionu, kao i da su uslovi za investicije u Srbiju veoma povoljni.

    Petraeus je posle sastanka sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem kazao da su investicioni uslovi veoma povoljni, ali da ima prostora za njihovo poboljšanje, naglasivši zainteresovanost KKR da uveća svoje investicije i da u tom smislu Beograd pretvori u regionalni centar za digitalizaciju.

    On je dodao da ova kompanija želi da bude partner Srbiji i pomogne u unapređenju priliva investicija i doprinese ekonomskom razvoju zemlje.

    Tema sastanka, kojem je prisustvovao i ambasador SAD Michael Kirby, bilo je privlačenje stranih investicija u Srbiju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

    Srbija je otvorena za nove investicije i stvoriće još povoljniju investicionu klimu, poručio je Vučić, dodajući da je KKR dobrodošao u Srbiju i da će njihovo prisustvo predstavljati dobar primer za ostale investitore.

    Kompanija KKR je polovinom oktobra 2013. preuzela SBB/Telemah grupu od kompanije Mid Europa Partners za oko milijardu evra. To je prva direktna investicija kompanije KKR u Jugoistočnoj Evropi.

    Dejvid Petraeus je inače bivši direktor CIA, koji je na njenom čelu bio od septembra 2011. do novembra 2012. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE