Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Ne živimo u socijalizmu`

    Krajem nedelje trebalo bi da bude poznata finalna verzija Zakona o radu, o čemu će se, verovatno u četvrtak, razgovarati još jednom na sednici Socijalno-ekonomskog saveta, najavio ministar za rad Aleksandar Vulin.

    Vulin, koji kaže da nema sukoba sa sindikatima o detaljima novog zakona, u međuvremenu će se sresti sa čelnicima sindikalnih organizacija, Ljubisavom Orbovićem i Branislavom Čankom, piše Blic.

    Ministar je precizirao da sindikati nisu želeli da razgovaraju o 10 od ukupno 200 članova novog Zakona oradu, ističući da je "sve ostalo usaglašeno".

    Poštujem to što nisu hteli da razgovaraju o zaradama, pravima sindikata i proširenom dejstvu kolektivnih ugovora, ali nije tačno da na vreme nisu bili upoznati s rešenjima, rekao je Vulin.

    On je dodao da ne stoje ni tvrdnje sindikata da se predloženim rešenjima umanjuju zarade zaposlenih 10 odsto.

    "Voleo bih da živimo u socijalizmu, zalagao sam se za to celog života. Ali živimo u vremenu u kom se o iznosu zarade pregovara sa poslodavcem", rekao je Vulin, napominjući da ni poslodavci nisu u potpunosti zadovoljni predloženim rešenjima.

    Oni su insistirali da se ukine obaveza plaćanja putnih troškova, pauza za ručak, topli obrok, napomenuo je Vulin, ističući da je država takve predloge odbila.

    Foto: Screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE