Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Agencija: Vida Uzelac iznosi netačne podatke

    Agencija za privatizaciju saopštila je da vršilac dužnosti direktora te institucije Vida Uzelac u javnosti iznosi netačne podatke o radu Agencije jer je nezadovoljna što joj neće biti produžen ugovor.

    Netačne su informacije u medijima, kako je navedeno u saopštenju, da je na bolovanju 183 menadžera u Agenciji, da je po nalogu Vide Uzelac uveden sistem elektronske kontrole dolazaka na posao, kao i da su prosečna primanja u Agenciji 174.000 dinara.

    Agencija je saopštila da je prosečna isplaćena neto zarada zaposlenih u toj instituciji u maju iznosila 94.581 dinara nakon umanjenja na osnovu solidarnog poreza (znači primanja su bila preko 100.000 dinara – prim.aut)

    „Imajući u vidu činjenicu da je Vida Uzelac svojevremeno krila od javnosti podatke o zaradi na čelu Centralnog registra hartija od vrednosti i oštro branila svoju zaradu od više hiljada evra, ovakvo ponašanje ukazuje da nije mogla da se pomiri sa činjenicom da će izgubiti sve privilegije koje je imala", ističe se u saopštenju Agencije.

    >>>>> Umesto `preterano formalne` na čelo Agencije dolazi provereni kadar

     Dodaje se da je Uzelac spovela drastične mere štednje u Agenciji, ali je sebi zadržala beneficije – koristila je službeno vozilo za prevoz od kuće do posla i nazad, a za nju je nabavljen mobilni telefon u vrednosti od 70.000 dinara.

    "Od imenovanja Vide Uzelac na poziciju v.d. direktora iz Agencije za privatizaciju je na lični zahtev otišlo 27 zaposlenih, što je najviše uzrokovano činjenicom da bi stil njenog rukovodjena mogao da se podvede pod mobing", ističe se u  saopštenju Agencije.

    Vida Uzelac rekla je za Blic da u Agenciji nije imala podršku ministra privrede Dušana Vujovića, a pritisak koji je trpela od savetnika predsednika Srbije bio je nepodnošljiv. Ministar privrede Dušan Vujović juče je rekao da Vida Uzelac nije smenjena, već joj je isteklo naimenovanje i da je podnela zahtev za odlazak u penziju, a da Ministarastvo privrede sada traži najboljeg čoveka za to mesto.

    Vida Uzelac je novembra 2013. godine izbarana za v. d. direktora Agencije na predlog bivšeg ministra privrede Saše Radulovića. Agencija za privatizaciju je osnovana 2001. godine, a Uzelac je bila njen osmi direktor.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE