Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uhapšen direktor Aerodroma

    Direktor Aerodroma Nikola Tesla Velimir Radosavljević uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio to preduzeće za više od 207 miliona dinara, zaključenjem štetnog ugovora sa kompanijom WizzAir.

    Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Radosavljeviću je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

    Radosavljević se sumnjiči da je 29. januara 2010. godine zaključio Memorandum o razumevanju sa kompanijom WizzAir, kojim joj je odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

    Povoljni uslovi aerodromskih usluga uvedeni su kao mogućnost tek 30. decembra 2013. godine i to uz ispunjavanje konkretnih kriterijuma, koje WizzAir nije ispunjavala.

    Uprkos tome, WizzAir je koristila usluge beogradskog aerodroma po nižoj ceni već od 12. juna 2010. godine na osnovu prethodno sačinjenog memoranduma, navodi policija.

    Tek 25. marta 2011. godine je zaključen Ugovor o pružanju aerodromskih usluga kojim je Memorandum ozvaničen, a kojim su toj kompaniji odobreni popusti po svim osnovama na aerodromske usluge i putničku taksu sve vreme trajanja Ugovora.

    Radosavljević se tereti da je omogućio sticanje imovinske koristi kompaniji WizzAir u iznosu od 207.433.508,92 dinara, za koliko je oštećen Aerodrom Nikola Tesla.

    Radosavljević je jedan od direktora koje je po pisanju Blica čekala smena od strane premijera Aleksandra Vučića  od pre nekoliko dana. Kao razlog navodi se da su vlasti očekivali bolje rezultate od postojećih.

    Aviokompanija Wizz Air je početkom aprila saopštila da smanjuje beogradsku flotu zbog preskupih aerodromskih troškova. Međutim prema kasnijim pisanju štampe, policija je pokrenula istragu protiv čelnika Aerodroma, jer su navodno do sada pomagali WizzAiru tako što su mu usluge naplaćivali manje nego ostalim prevoznicima, uključujući i Jatu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE