Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Perutnina Ptuj do Rusije stizaće preko BiH i Srbije

    Slovenačka kompanija Perutnina Ptuj, posle uvođenja ruskog embarga za evropske poljoprivredne proizvode, kao odgovor na sankcije Zapada, na rusko tržište izvoziće posredstvom firmi u BiH i Srbiji, izjavio je predsednik Uprave Perutnine Ptuj, Roman Glaser.

    "Perutnina Ptuj izvozi u Rusiju manje količine mesa, a trenutno još nije poznata promena u tržišnim tokovima. Istina je da embargo može imati uticaja na naše buduće poslovne planove u ovoj zemlji u kojoj smo u završnim razgovorima za neke veće izvozne poslove", rekao je Glaser za ljubljanski Dnevnik.

    On je istakao da nisu svi pogoni ove grupacije pokriveni zabranom. To znači da je mogućnost realizacije posla, na primer, iz Bosne i Hercegovine i Srbije, kojima je Rusija tradicionalno naklonjena, i dalje aktuelna, optimističan je Glaser.

    Perutnina u BiH ima fabrike u Hadžićima i Brezi. Rusiji su, zbog embarga, hitno potrebni alternativni dobavljači piletine koje ona već traži u Brazilu, pa je izvoz proizvoda životinjskog porekla u Rusiju šansa i za proizvođače iz BiH, ocenio je analitičar Spoljnotrgovinske komore BiH, Duljko Hasić, u izjavi za Oslobođenje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE