Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Blagojević postaje direktor Koridora i Puteva Srbije?

    Šef Kancelarije za obnovu poplavljenih područja, Marko Blagojević, glavni je kandidat za direktora preduzeća koje će nastati spajanjem "Koridora" i "Puteva Srbije".

    Blagojević, koji je pre poplava bio programski direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID), tako će doći na čelo najvećeg putarskog preduzeća, čiji je vlasnik država, piše Blic. Ponudu da rukovodi preduzećem koje će, kada se spoje "Koridori" i "Putevi", imati 1.430 radnika, dobio je direktnmo od Aleksandra Vučića.

    Blgojević za ovaj list nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje ovu informaciju, i dodao da u Kancelariji za obnovu ima još dosta posla. "Moja ideja je da završim posao koji sam započeo, a posle možemo da pričamo o novim funkcijama koje bih mogao da preuzmem", kaže Blagojević.

    Blagojević bi preuzimanjem funkcije imao pune ruke posle kada su u pitanju finansije oba preduzeća. Naime, "Putevi" su sa 1.335 radnika imali više od milijardu dinara gubitka. Podaci Agencije za privredne registre pokazuju da "Koridori" zapošljavaju 92 osobe, prihodno su preduzeće, ali ne ostvaruju profit.

    Obzirom da je pre godinu dana rekao da „nije on Mrka“, a da određeni ministri imaju primedbe na njegov rad, ostaje nam samo da budemo strpljivi.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE