Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milanović ponovo prozivao Vučića: Jedva čekam ponoć

    Premijer Hrvatske Zoran Milanović ocenio je nedopustivim da Srbija postavlja ultimatume članicama Evropske unije.

    "Oni da daju ultimatume? Evo, jedva čekam ponoć, baš me zanima šta sadrži taj Vučićev ultimatum", rekao je Milanović, osvrnuvši se na rok koji je srpski premijer Aleksandar Vučić zadao pre nego što Srbija kontramerama uzvrati na odluku Zagreba da zatvori granične prelaze.

    Hrvatski premijer se, uoči vanrednog samita lidera EU u Briselu, požalio da mu Vučić nije ni odgovorio na ponudu da pošalje autobuse koji će migrante, umesto ka hrvatskoj, uputiti ka mađarskoj granici.

    >>>>Vučić pisao evropskim zvaničnicima zbog zatvaranja hrvatske granice

    >>>>Milanović traži od Vučića da `malo šara` sa izbeglicama

    "Oni njima naplaćuju ko zna koliko para za prevoz autobusima, to je tamo privredna grana", tvrdi Milanović i kaže da se "Hrvatska ponaša odgovorno, a u Srbiji vlada potpuni haos".

    Milanović je, takođe, rekao da će o otvaranju granice za teretna vozila odlučivati na osnovu broja migranata koji pokušavaju da uđu u Hrvatsku. "Možda uskoro otvorim granicu, a posle ću je opet zatvoriti ako broj ljudi pređe 8-10.000", rekao je Milanović.

    Hrvatski premije kaže i da Beograd i Budimpešta rade protiv vlade u Zagrebu i hrvatskih nacionalnih interesa, a u sadejstvu sa opozicionom Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ). "Budimpešta, Beograd, HDZ, to je sveto trojstvo", rekao je Milanović.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE