Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kakav državni udar?

    Premijer Aleksandar Vučić kaže da nije bilo državnog udara, ali da postoji permanentna želja i stalni pokušaji da se uruši Vlada Srbije, ne navodeći najjasnije ko zapravo stoji iza takvih aspiracija.

    Iako su mediji prošle nedelje pisali da će premijer danas, a prema njegovoj izjavi od subote, čak i juče, trebalo da obelodani koji tajkuni i koje strane ambasade rade protiv interesa Srbije, to se nije dogodilo, bar ne u celosti.

    Ne mislim da je bilo državnog udara, niti da ima snage ili volje za to. Ovde postoji permanentna želja da se urušava Vlada Srbije, rekao je Vučić gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS.

    Ko je rekao državni udar? Mediji i deo javnosti sve vreme polemišu sa jednim novinarom koji je lansirao tvrdnju o državnom udaru, rekao je premijer i dodao da, govoreći o tekstu u listu Kurir, razume da je premijer najnapadanija osoba u državi i da nekome smeta.

    "Ovo je najteža moguća optužba za konkretno krivično delo. Ja tog čoveka (Kornica) nisam nikada video. Ja sam tražio dodatno da odem na poligraf, protiv koga se vodi jedna strašna kampanja. A što se onda svi lažovi plaše detektora laži", naglasio je premijer.

    >>>>MIT ILI REALNOST: Radi li taj poligraf?

    "Neću da dozvolim da Srbija bude reketirana, da bilo ko ucenjuje, dajte mi Politiku i Novosti kao što su radili za vreme vladavine DS", rekao je premijer, precizirajući da "govori o marifetlucima vrha DS, Bogićevića, Rodića i Bjelopetrovića".

    "Neću da dozvolim bilo kome u Srbiji da me povezuje sa bilo kakvim kriminalom, gadim se kriminalaca, jer se borim protiv njih i neću da na mene padne bilo kakva senka", rekao je Vučić.

    "Ne osećam se ugroženo. Ima pokušaja da se uruše kapaciteti vlade i to je nešto što je permanentno", istakao je premijer, objasnivši da se radi o ljudima koji nisu spremni za promene, koji bi da se vrate u "tajkunski mulj".

    Znao sam da ću (Miroslavu) Miškoviću biti glavna meta, rekao je Vučić i dodao da je Mišković "Simbol i paradigma parazitske Srbije".

    Na pitanje da li i neke zapadne zemlje umešane u nedavne dogašaje premijer je rekao da ne želi da govori o onome za šta nema dokaze.

    "Ne mogu da govorim o ambasadama. Događale su se čudne stvari, iz jedne zapadnoevropske zemlje kada sam obilazio migrante, trajala je konferencija za novinare, obaveštavaju me da se desilo nešto, jedan čovek je obilazio "kobre", ljude iz stranke i svuda se raspitivao kakavo je i koliko moje obezbeđenje.

    Na kraju su ga pozvali i ustanovilo se da je reč o glavnom obaveštajcu, odnosno prvom sekretaru jedne zapadne ambasade. Zašto im je to bilo važno – ne znam, ali to je bilo moje lično razočaranje, ipak, neću da kvarim odnose sa tom zemljom, ispričao je premijer.

    Na pitanje o tome ko stoji iza napada na njega, premijer je rekao da "iza pojedinih medijskih pritisaka stoje organizacije koje su plaćene, a bave se nečim što se zove istraživačko novinarstvo".

    U Vladi najviše oponira Vulin

    Upitan da li neki članovi njegovog kabineta ili neko od članova Vlade radi protiv njega, premijer je rekao da u to ne veruje. "Ne verujem da članovi vlade rade protiv mene i smešne su tvrdnje da je Zorana Mihajlović moj glavni oponent u vladi", naglasio je Vučić.

    Što se vlade tiče, Vulin najviše oponira. On je za Apisa (Dragutina Dimitrijevića) i to ne razumem, uz osmeh je prokomentarisao srpski premijer.

    Foto: screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE