Vijesti: Dobavljač prijavio Crnoj Gori konfiskaciju respiratora, Srbija ih otkupila

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vijesti: Dobavljač prijavio Crnoj Gori konfiskaciju respiratora, Srbija ih otkupila

  Da li je bilo propusta tokom nabavke dela respiratora od švedskog proizvođača i ko je u toku tog procesa napravio propust, pitanja su na koje “Vijesti” u četvrtak nisu mogle dobiti precizan zvaničan odgovor.

  Iz kompanije “Farmont”, koja je potpisala ugovor sa crnogorskim Fondom zdravstva, tvrdili su pre dva dana da je Srbija konfiskovala respiratore za njihove potrebe, a potom da roba nije plaćena avansno i da u Beogradu nisu mogli da se odrade izvozni carinski papiri, jer je tarifni broj pod kojim se respiratori vode bio pod blokadom za izvoz, pa su u međuvremenu prodati drugoj kompaniji u Srbiji.

  Iz Ambasade Srbije u Podgorici juče su saopštili da susedna zemlja nije konfiskovala respiratore i da je tamošnji Fond “po zakonitoj proceduri i ugovoru te aparate kupio od firme Medical Invovation”.

  “Vijestima” iz Vlade juče nisu odgovorili da li smatraju da je poručena roba mogla biti isporučena Crnoj Gori, bez obzira na to što je u Srbiji na snazi zabrana izvoza, da li se zabrana izvoza odnosi na ono što se proizvodi u Srbiji ili i na strane proizvođače i njihove predstavnike u Srbiji, kao ni šta su ih obavestile kolege iz te zemlje.

  Izvor: Vijesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • M. Bogetic

   Roba destinirana za Crnu Goru i preko Srbije, u pojedinacnom ili zbirnom transportu, u vlasnistvu je ili prodavca iz Svedske, ili kupca u Crnoj Gori, u zavisnosti od ugovorenih pariteta isporuke. Takva roba nije predmet izvoza iz Srbije niti re eksporta, vec je pod carinskom plombom zemlje izvoza i prodavca, u tranzitu do zemlje kupca. Roba nije mogla biti predmet detencije u Srbiji i od Srbije.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE