Vino i čokolada - savršen sklad

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vino i čokolada – savršen sklad

  Slaganje čokolade i vina podrazumeva takav pristup u kome će se njihovi ukusi dopunjavati, a nikako pojačavati. Glavni cilj je izabrati kombinaciju u kojoj će vino malo da osveži nepca posle punog ukusa čokolade , a da pritom ne deluje kao bezukusni napitak.

  Degustacija čokolade je, kao i degustacija vina, posebna nauka, a ako kombinujemo degustaciju čokolada i vina, stvarno nam je potrebna velika koncentracija. Bitno pravilo je da uvek izaberemo kvalitet, kako u slučaju vina tako i u slučaju čokolade.

  Prva stvar na koju treba obratiti pažnju je stepen slasti čokolade i vina. Birajući vino uz čokoladu potrebno je voditi računa o procentu kakaoa u čokoladi. Što je procenat kakaoa veći to će čokolada imati oporiji ukus i ,odgovaraće joj slađe vino sa višim sadržajem alkohola.

  Kada su u čokoladu dodati začini i arome, kao u slučaju proizvoda EUGEN CHOCOLATE, tada se i ovi dodaci moraju uzeti u obzir prilikom odabira vina.

  Kombinacije koje vam predstavljamo nisu samo stvar hedonizma, već mogu pozitivno uticati na raspoloženje i zdravlje.

  Evo kako: flavonidi, materije koje se nalaze i u vinu i u čokoladi su antioksidansi koji pospešuju funkcije mozga, sprečavaju starenje ćelija organizma, redukuju nivo lošeg holesterola, snižavaju krvni pritisak i jačaju krvne sudove.

  Za vino se zna da popravlja raspoloženje, ali isto važi i za čokoladu jer miris kakaoa podstiče u mozgu lučenje seratonina – prirodnog antidepresiva koji pobuđuje osećj sličan zaljubljenosti.

  Iako smo svesni pravila da o ukusima ne vredi raspravljati , ipak želimo da vam damo neke osnovne smernice o kombinacijama čokoladnih kreacija EUGEN CHOCOLATE i kvalitetnih vina.

  Naša sugestija je da treba piti ono vino koje u sebi nagoveštava čokoladu koju smo prethodno probali i u kojoj smo uživali.

  Izvor: Bizlife

  Foto: Eugen čokolada

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE