Vipu produžena lincenca na još 10 godina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vipu produžena lincenca na još 10 godina

  Operateru Vip mobajl produžena je licenca za mobilnu telefoniju u Srbiji na još 10 godina, saopštila je ta kompanija koja je objavila da je do sada u Srbiju uložila 934 miliona evra.

  Direktor kompanije Vip mobajl Dejan Turk izjavio je da je ta kompanija pre 10 godina došla u Srbiju, kada je kupila licencu za 320 miliona evra i da je počela poslovanje na livadi, na kojoj su sagradili prvu baznu stanicu.

  “Danas imamo 2,1 milion korisnika, 1.000 zaposlenih i investicije od skoro milijardu evra”, naveo je Turk i dodao da su godišnji prihodi kompanije oko 190 miliona evra.

  Turk je ocenio da je najvažnije stalno ulaganje u srpsko tržište i rad na digitalizaciji, a najavio je i da će do kraja ove godine Vip pokriti 77 odsto Srbije sa 4G mrežom. On smatra da država mora da stvori za strane investitore predvidivo okruženje, a potrebno je i da se cene interkonekcije brže smanjuju.

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da Srbija stalno radi na unapređenju poslovnog okruženja, kako bi poslovni ambijet bio povoljan za investitore. Srbija ozbiljno radi na poboljšanju telekomunikacione infrastrukture, koja će omogućiti dalji razvoj digitalne ekonomije.

  “U planu je jačanje državne telekomunacione mreže i resursa koje država ima, a koji su raspoređeni po različitim inistucijama. To je ogroman projekat, koji očekujemo da će biti završen do 2020. godine”, rekao je on.

  Direktor RATEL Vladica Tintor izjavio je da je tržište mobilne telefonije je dinamično tržište i u stalnoj ekspanziji i da su u 2015. godini prvi put prihodi prešli 900 miliona evra i dodao da tržište ima veliki potencijal i prostor za razvoj.

  Vip mobile ima 22,4 odsto učešća na tržištu Srbije i zapošljava više od 900 stručnjaka. Kompanija je član Telekom Austrija Grupe, koja ima 23 miliona korisnika u sedam zemalja i više od 17.000 zaposlenih.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE