Više od 50% kompanija neće odbaciti RAD NA DALJINU ni nakon pandemije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Više od 50% kompanija neće odbaciti RAD NA DALJINU ni nakon pandemije

  Više od polovine nemačkih kompanija želi da zaposleni nastave da rade neki oblik posla od kuće – čak i nakon završetka pandemije.

  Prema istraživanju Instituta Ifo u ovoj zemlji, 54% preduzeća želi više da iskoristi kućne kancelarije nego što je to bio slučaj pre izbijanja pandemije. Koronavirus je doveo do značajne promene u načinu na koji kompanije gledaju na rad, a tri od četiri su poručile svojim zaposlenima da se drže podalje od kancelarije poslednjih meseci kako bi ispoštovali nova pravila o socijalnoj distanci, rekao je Ifo.

  „Za mnoge kompanije prilagođavanje je uključivalo znatna ulaganja u digitalnu infrastrukturu i novu komunikacionu tehnologiju. Po svemu sudeći, ova reorganizacija rada neće biti u potpunosti odbačena“, rekao je Oliver Falk, ekonomista Ifoa koji je koautor ovog istraživanja.

  Pre nego što je virus izbio, praksa rada na daljinu bila je relativno retka u Nemačkoj, navodi se u izveštaju. Dok je oko 56% zaposlenih u zemlji bilo tehnički sposobno da radi od kuće povremeno, samo oko polovina njih je to stvarno radila.

  Iako studija sugeriše da bi se to moglo promeniti za mnoge radnike, Ifo je dodao da je verovatno da radnici s niskim primanjima i niskokvalifikovani radnici neće moći da rade na daljinu.

  Takođe je rečeno da potpuna se promena na rad od kuće verovatno neće dogoditi, već da će preduzeća usvojiti hibridni model koji omogućava kombinaciju rada na daljinu i rada u kancelariji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE