Vlada Srbije pomaže i izdvaja sredstva za mlade preduzetnice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada Srbije pomaže i izdvaja sredstva za mlade preduzetnice

  Vlada Srbije usvojila je  uredbu o otvaranju regionalnih inovacionih startap centara i za mlade preduzetnike izdvojila 220 miliona dinara, a posebnom uredbom za žene preduzetnice izdvojeno je 100 miliona dinara za 2019. godinu.

  Na današnjoj sednici je usvojena i Uredba o utvrdjivanju Progama za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva za 2019. godinu, a kako se navodi u saopštenju, to će doprineti da gradjani, a posebno mladi razmišljaju na preduzetnički način.

  “Namera je da se informiše javnost, univerzitetska, akademska, naučno-istraživača i poslovna zajednica, a pre svega mladi o sistemskim merama koje sprovodi Vlada Srbije”, navodi se u saopštenju.

  Posebnom uredbom koja je usvojena danas uredjena je podrška ženama u inovacionom preduzetništvu, a navodi se da je neohodno promeniti poslovni ambijent i obezbediti da žene u većoj meri budu osnivači, vlasnici ili deoničari privrednih subjekata.

  Usvojena su tri zaključka o saradnji Srbije i Tunisa u oblastima obrazovanja, nauke, kulture, omladine i sporta za 2019, 2020. i 2021. godinu.

  Takodje je usvojen i zaključak o utvrdjivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju u oblasti rada i socijalne zaštite izmedju resornih ministarstava dve zemlje, navodi se u saopštenju Vlade.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE