Vlada usvojila REBALANS budžeta: Prihodi POVEĆANI za skoro 20 mlrd. RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada usvojila REBALANS budžeta: Prihodi POVEĆANI za skoro 20 mlrd. RSD

  Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunima Zakona o budžetu za 2021. godinu, kojim ukupni prihodi i primanja iznose 1.356,2 milijarde dinara, što je za 19,9 milijardi više od iznosa prihoda koji je planiran inicijalnim budžetom za ovu godinu.

  Kako je saopšteno iz vlade, rebalans budžeta usmeren je na ublažavanje posledica izazvanih epidemijom virusa korona i na “značajno” uvećanje kapitalnih investicija, posebno u izgradnji zdravstvene infrastrukture.

  Pomoć u iznosu od 60 evra u dinarskoj protivvrednosti biće isplaćena svim državljanima Srbije koji se nalaze u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na današnji dan.

  “Nacionalna služba za zapošljavanje, pre početka isplate, sačiniće izvod iz službene evidencije lica koja imaju pravo na pomoć i dostaviti ga Banci Poštanska štedionica a.d. Beograd. Novčana pomoć isplaćivaće se bez prijave lica, počev od 1. juna ove godine. Novac će biti uplaćen na posebne namenske račune”, stoji u saopštenju.

  Za kapitalne investicije u 2021. godini izdvojeno je 362,1 milijardi dinara, dok je na nivou opšte države ta brojka oko 430 milijardi dinara.

  “Rebalansom su prihodi budžeta povećani pod uticajem boljih kretanja u pojedinim segmentima ekonomske aktivnosti u prvom kvartalu, kao i zbog očekivanih efakata primene dodatnog paketa mera.”

  Projekcija rasta BDP za ovu godinu zadržana je na nivou od 6 odsto. Predviđeni su ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 1.768,4 milijardi dinara, stoji u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE