Vanja Grbić o odlivu mozgova: Vratio sam se da platim dug učiteljima (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vanja Grbić o odlivu mozgova: Vratio sam se da platim dug učiteljima (VIDEO)

  Zbog nezadovoljstva životom u Srbiji, mnogi mladi odlučili su da napuste državu. Međutim, treba biti svestan da ono što u Srbiji izaziva nezadovoljstvo ne može da se promeni ako svi odu iz zemlje, smatra proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić.

  Govoreći iz sopstvenog iskustva, kaže da se i sam nakon 20 godina provedenih u inostranstvu vratio u Srbiju kako bi pomogao da se stvari u našoj državi poprave.

  “Tamo imate uslove koji su bolji nego ovde, bolje su plate, postoji sistem koji je uređen. Ali je i mnogo skuplji život. Koliko god da si uspešan napolju i koliko god da postigneš, nikada to neće biti kao kada si to postigao u svojoj zemlji, kazao je Grbić u razgovoru sa mladim menadžerima šest kompanija, koji su odlučili da ostanu u zemlji i grade ovde svoj poslovni put.

  Zato je, kako kaže, uprkos ponudama da ostane, odlučio da se vrati u Srbiju i da plati dug onima od kojih je učio, “da vrati svojom pasijom, svojim znanjem, svojim iskustvom onima koji dolaze”.

  Proslavljeni sportista je o ovoj temi razgovarao sa mladim, talentovanim i ambicioznim ljudima koji su odlučili da ostanu u Srbiji. Govorili su o tome kako su doneli tu odluku, šta ih je motivisalo da rade u svojoj zemlji, šta izdvajaju kao najvažnije stvari da bi bili zadovoljni životom u Srbiji i šta su pronašli u kompanijama u kojima grade svoje karijere.

  Svoja iskustva podelili su u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

  Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivana

   22031979 Vlada Grbić je jedan od retkih, svaka čast!!!

  • Мр Радомир Шћепановић

   Србија је отерала Милорада Чавића! Није јој требао!

  • Milo Bjelica

   Pa, to je to, kad profesionalac kaže tako, mi treba da mu verujemo. Naravno, svi znamo ko je Vanja Grbić i još jednom čestitam za sve što je učinio za Srbsku odbojku.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE