Vladimir Novaković izabran za novog predsednika UO NALED-a

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vladimir Novaković izabran za novog predsednika UO NALED-a

  Generalni direktor Apatinske pivare Vladimir Novaković izabran je za novog predsednika Upravnog odbora NALED-a, odlukom članova rukovodećeg tela organizacije. Na toj funkciji nasledio je Aleksandra Ruževića, generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, koji karijeru nastavlja kao prvi čovek Coca-Cola HBC Rusija u Moskvi.

  Vladimir Novaković je generalni direktor Apatinske pivare/Molson Coors Brewing Company od oktobra 2016. Doskorašnji je predsednik Unije pivara Srbije, a u NALED-u je bio član Upravnog odbora. Osim u Apatinskoj pivari, Novaković je profesionalnu karijeru gradio u kompanijama Fresh&Co, Henkel i Carnex, na pozicijama direktora prodaje i generalnog direktora.

  – NALED je kroz proces strateškog planiranja za period 2018-2021. definisao šest ključnih ciljeva čiju će realizaciju nadzirati Upravni odbor. Prioriteti su smanjenje sive ekonomije i modernizacija poreskog sistema, unapređenje e-uprave i e-poslovanja, reforma katastra i postupaka planiranja i izgradnje, jačanje uslova za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije, razvoj sektora zdravstva, kao i jačanje međunarodne konkurentnosti i regionalne saradnje. Sa više od 300 članova, NALED je najveća privatno-javna asocijacija u Srbiji i želimo da i dalje budemo lideri u promociji dijaloga– izjavio je Novaković.

  Prema njegovim rečima, NALED je kao član radnih grupa za izradu privrednih propisa doprineo da samo u poslednjih godinu dana budu usvojena značajna unapređenja poslovnog ambijenta. Donet je Zakon o pojednostavljenom angažovanju sezonskih radnika čime je dat veliki podsticaj suzbijanju rada na crno, kao i zakoni o e-poslovanju i e-upravi kao temelji razvoja elektronskih servisa. U julu su startovali eŠalter (moderni jednošalterski sistem upisa prava nad nekretninama u katastar), elektronsko prijavljivanje poreza na imovinu i prenos apsolutnih prava, kao i automatizovana procedura ostvarivanja prava na porodiljsku naknadu. Od oktobra startuje poresko oslobođenje početnika u poslovanju dok je iz upotrebe izbačen pečat.

  Novaković je zahvalio dosadašnjem predsedniku UO Aleksandru Ruževiću i svim članovima NALED-a, kao i međunarodnim partnerima među kojima su USAID, GIZ, Fond za otvoreno društvo, Svetska banka, EBRD, ambasade Velike Britanije, Holandije i Norveške i drugi, na podršci i doprinosu koji daju reformama za bolji poslovni ambijent u Srbiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE