VOICE: Privatniku iz Kule opštinski novac za INFORMISANJE i ČIŠĆENJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VOICE: Privatniku iz Kule opštinski novac za INFORMISANJE i ČIŠĆENJE

  Privatno preduzeće vlasnika lokalnog medija u Kuli ekskluzivno dobija poslove čišćenja opštinske zgrade, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

  Preduzeće Herrero doo Radovana Kovača je, i nakon što je Kovač postao vlasnik lokalne medijske kuće Informativno-propagandni centar Kula (IPC Kula), nastavilo da na javnim nabavkama dobija poslove održavanja higijene.

  U poslednje četiri godine, Herrero, koji je registrovan za medijsku delatnost, čisteći opštinsku zgradu zaradio je više od 10 miliona dinara.

  Takođe, mediji u vlasništvu Radovana Kovača iz opštinske, ali i pokrajinske i republičke kase, dobili su primetno veću finansijsku podršku u odnosu na druge medije, pa je tako za manje od pet godina opštinski higijeničar na račun dobio 64 puta više nego što je platio nekadašnje javno preduzeće za javno informisanje, piše VOICE.

  Preduzeća Radovana Kovača su, i pre nego što je postao vlasnik jedinog lokalnog medija, eksluzivno dobijala poslove čišćenja opštinske zgrade, a ova praksa je nastavljena i nakon što je kao jedini ponuđač za 3.500 evra kupio IPC Kula.

  Počev od 2014. godine, Kovačeva preduzeća, prvo Eco clean, a potom Herrero dobijala su poslove održavanja higijene vredne više od dva miliona dinara.

  Od 2016. godine do sada, mediji u okviru Kovačeve IPC Kula naklonjeni vladajućoj garnituri na čelu sa Srpskom naprednom strankom dobijali su milionsku finansijsku podršku iz opštinske kase, a iz iste kase Kovačev Herrero zarađuje milione za održavanje higijene, otkriva VOICE.

  Od ukupno 3,6 miliona dinara namenjenih sufinansiranju medija iz budžeta opštine Kula 2016. godine, Kovačev IPC dobio je 3,3 miliona dinara, gotovo osam puta više nego što je novi vlasnik platio kupovinu lokalne medijske kuće.

  Za nepunih pet godina, otkako je preuzeo ulogu lokalnog medijskog mogula iz republičke, pokrajinske i lokalne kase na račun IPC Kula za različite projekte slilo se gotovo 27 miliona dinara, to jest više od 224 hiljade evra. Ovo je 64 puta više nego što je opštinski higijeničar platio za kupovinu nekadašnjeg javnog preduzeća za informisanje.

  Izvor: 021, VOICE

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE