Vozači, računovođe...još neki POSLOVI kojima preti NESTANAK

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vozači, računovođe…još neki POSLOVI kojima preti NESTANAK

  Prorektor Finansijskog univerziteta pri ruskoj vladi Aleksandar Safonov govorio za “Rosijskuju gazetu” koje profesije bi mogle da nestanu u narednih deset godina.

  Radnici u saobraćaju, poput vozača autobusa ili podzemne železnice, biće izloženi najvećem riziku, smatra ruski stručnjak.

  “Već sada se sistemi autonomnih vozila testiraju u mnogim zemljama. To je rezultat ne samo razvoja “mozgova” za automobile, već i sistema pozicioniranja koji komunicira sa mobilnim komunikacijama.”

  Na primer, u potpunosti je moguće automatizovati podzemnu železnicu. Tako će biti i sa železnicom, tramvajima, trolejbusima i autobusima. LJudi koji se time bave već sada moraju da razmisle šta mogu da rade ako ih zameni elektronika, rekao je Safonov.

  Kao još jedan primer, on je naveo posade putničkih aviona, koju je ranije činilo pet ljudi, da bi uz savremene sisteme automatizacije taj broj sveden na dva čoveka. Uskoro će, kako predviđa Safonov, samo jedna osoba moći da leti avionom.

  On smatra i da će računovodstvo biti radikalno izmenjeno, iako neće u potpunosti nestati.

  Na kraju krajeva, računovođa ne vodi samo knjige prihoda i troškova, već procenjuje i efikasnost troškova. Sve više će sticati ulogu revizora ili poreskih konsultanata, rekao je Safonov.

  Stručnjak dodaje da računarski programi ipak ne mogu zameniti računovođe, pošto su “finansije vrlo lična stvar”.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE