Vrednost novozaključenih ugovora finansijskog lizinga veća za 18,7 odsto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vrednost novozaključenih ugovora finansijskog lizinga veća za 18,7 odsto

  Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS) saopštila je danas da je vrednost novozaključenih ugovora finansijskog lizinga u Srbiji u prvom kvartalu 2017. iznosila 69 miliona evra, što je za 18,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

  Kako je saopšteno, do aprila ove godine, najveće interesovanje vladalo je u sektoru komercijalnih i teretnih vozila u kome je vrednost novozaključenih ugovora iznosila 28 miliona evra.

  Sektor putničkih vozila zabeležio je vrednost od 25 miliona evra, a prate ga sektor mašina i opreme sa 11 miliona evra i sektor nekretnina u kome je vrednost novozaključenih ugovora pet miliona evra.

  Generalni sekretar ALCS-a Teodora Milenković izjavila je da tržište lizinga u Srbiji očekuje uspešnu godinu.

  “Privreda se postepeno oporavlja, a vlasnici malih i srednjih preduzeća se sve češće opredeljuju za lizing, kao način investiranja u poslovanje. Ovakva situacija jedan je od važnih faktora rasta identifikovanih u kvartalnim i godišnjim analizama koje radimo, ali i istraživanjima Leaseurope-a, krovnog udruženja lizing asocijacija Evrope”, rekla je ona

  Iz Asocijacije dodaju da lizing postaje uobičajeni način finansiranja u različitim privrednim delatnostima, a da je najveće interesovanje za lizing vladalo među kompanijama koje obavljaju delatnost saobraćaja i informisanja (19 miliona evra), a zatim delatnost rudarstva i prerađivačke industrije (13 miliona evra), pa delatnost trgovine na veliko i malo (11 miliona evra).

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE