Vreme raspisuje konkurs za stipendiju "Dragoljub Žarković" za mlade novinare

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vreme raspisuje konkurs za stipendiju “Dragoljub Žarković” za mlade novinare

  Nedeljnik Vreme pokrenuo je povodom godišnjice smrti glavnog urednika tog lista Dragoljuba Žarkovića program stipendiranja mladih novinara. Program je pokrenut, kako navode, u znak sećanja na svog osnivača i dugogodišnjeg glavnog urednika i njegovu posvećenost radu sa mladim novinarima.

  Vreme poziva studente i studentkinje novinarstva, komunikologije i društvenih nauka koji su zainteresovani za bavljenje novinarstvom, kao i mlade novinare i novinarke sa najviše dve godine radnog iskustva da se prijave za stipendiju za mlade novinare “Dragoljub Žarković”.

  “Stipendija podrazumeva pet orijentacionih treninga u partnerskim medijima i stipendiranu novinarsku praksu u nedeljniku VREME, koja se sastoji od edukativnog dela i praktičnog rada na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka. Tokom prakse u nedeljniku VREME jedan izabrani stipendista radiće sa mentorima, medijskim ekspertima, urednicima i novinarima našeg nedeljnika koji imaju dugogodišnje iskustvo rada u medijima, ali i kao predavači na različitim kursevima i školama”

  Kako se navodi, u partnerskim medijima na jednonedeljnim treninzima učiće o specifičnostima istraživačkog, digitalnog, agencijskog, televizijskog novinarstva, kao i o načinu rada u medijima civilnog društva.

  Mladi stipendista će na kraju programa biti u potpunosti osposobljen za rad u redakciji i upoznat sa kolegama i organizacijom rada u nekim od najvažnijih domaćih medija.

  “Za polaznika programa predviđena je mesečna stipendija u iznosu od 150 evra neto. Na kraju programa stipendista stiče potvrdu o uspešno završenom programu, kao i pisma preporuke od mentora”, navodi se.

  Celokupan program realizovaće se u periodu od 1. aprila do 30. novembra 2021.

  Izvor: Vreme/BIZLife

  Foto: Yt/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE