Vučić i Alabar u Beogradu na vodi: Lepše nego u Oslu i Beču (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić i Alabar u Beogradu na vodi: Lepše nego u Oslu i Beču (FOTO)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska završnih radova na izgradnji objekta Galerija Belgrejd, u okviru projekta “Beograd na vodi”, da je taj deo grada bio jedan od najružnijih delova prestonice i da sada postaje jedan od najlepših krajeva, sa najlepšim šetalištem u Evropi, lepše nego u Oslu i Beču.

  Vučić je rekao da će izgradnja Kule, koja će imati 42 sprata, biti završena pre roka, u novembru iduće godine.

  “Ovo je najveće gradilište ne samo u Srbiji već i u Jugoistočnoj Evropi gde je uposleno 2.850 radnika, od kojih je 200 stranaca”, rekao je Vučić.

  Predsednik Srbije kaže da Beograd na vodi nije potpuno privatno vlasništvo i da je u okviru tog projekta 32 odsto javnih površina, koje će nakon završetka izgradnje naselja vredeti “10.000 puta više nego pre sedam godina”. Vučić je to rekao upitan koliko građane Srbije i Beograda košta izgradnja privatnog naselja Beograd na vodi.

  “Ovde je javno 32 odsto površina. Što se tiče naselja 10.000 puta je veća njihova vrednost od vrednosti pre sedam godina, vrednost koju ima država i grad Beograd je 10.000 puta veća”, rekao je Vučić, ali nije naveo koliko su država, odnosno grad Beograd, uložili novca u izgradnju tog naselja.

  Beograd, 29.09.2020. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i predsednik kompanije Igl Hils (Eagle Hills) Muhamed Alabar obisli su zavrsne radove na izgradnji objekta Galerija “Belgrade” u okviru projekta Beograd na vodi, danas u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

  “Nadležni organi ustanovili odgovornost za rušenje u Savamali”

  Na pitanje koliko je objekata uklonjeno da bi bilo izgrađjeno naselje Beograd na vodi i šta je sa slučajem bespravnog rušenja u naselju Savamala u toku izborne noći 2016. godine, Vučić je rekao da su zbog izgradnje Beograda na vodi uklanjani “i legalni i bespravni objekti”, pri čemu su vlasnici legalnih objekata dobili velikodušno obeštećenje.

  Vučić je na pitanje o odgovornosti za rušenje objekata u Savamali naveo je da su to “nadležni organi već ustanovili”. 

  On je rekao i da “gleda” političke protivnike kako šetaju promenadom u Beogradu navodi i uživaju, i dodao da mu je drago zbog toga.

  Kako naveo, nekada je podrška projektu Beograd na vodi bila 29 odsto, a sada je 67 odsto, “i samo će da raste”. 

  Beograd, 29.09.2020. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i predsednik kompanije Igl Hils (Eagle Hills) Muhamed Alabar obisli su zavrsne radove na izgradnji objekta Galerija “Belgrade” u okviru projekta Beograd na vodi, danas u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

  “Beograd-grad koji se razvija”

  Investitor projekta “Beograd na vodi” je kompanija Igl hils iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, čiji prvi čovek Muhamed Alabar je u obilasku gradilišta rekao da je Srbija mesto gde “vredi dolaziti”, jer pruža dobro poslovno okruženje.

  “Beograd je grad koji se razvija a ovaj projekat pruža novi doživljaj”, kazao je Alabar.

  “Galerija Beograd” biće najveći tržni centar u regionu, prostiraće se na 300.000 kvadratnih metara, od čega je 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta. Izgradnja tržnog centra traje oko tri i po godine, na parceli od šest hektara. Imaće tri velika prostora za porodičnu zabavu, 500 lokala, bioskope, a na krovu je planiran uređen prostor na kome će biti moguće organizovati prezentacije i događaje.

  Ugovor o realizaciji projekta “Beograd na vodi” na desnoj obali Save u centu Beograda, u vrednosti oko 3,5 milijardi evra, potpisali su aprila 2015. godine predstavnici Vlade Srbije i kompanije Igl hils. Tim ugovorom su predviđena zajednička ulaganja na lokaciji od oko 177 hektara gde će biti nekoliko stambenih zgrada i hotela, tržni centar i Kula “Beograd” visoka 168 metara.

  Beograd, 29.09.2020. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i predsednik kompanije Igl Hils (Eagle Hills) Muhamed Alabar (govori) obisli su zavrsne radove na izgradnji objekta Galerija “Belgrade” u okviru projekta Beograd na vodi, danas u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE