Vučić odgovara na optužbe o "pranju novca": SNS ima čiste pare

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić odgovara na optužbe o “pranju novca”: SNS ima čiste pare

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas navode o “pranju para” tokom predsedničke izborne kampanje navodeći da Srpska napredna stranka plaća sve obaveze i ima čiste pare sa računa države.

  On je povodom navoda o pojedinačnim uplatama od po 40.000 dinara tokom predsedničke kampanje rekao da je SNS-u “neka žena platila 19.000 dinara”, a da drugi dobijaju milione za kampanju od tajkuna.

  “SNS ima čiste pare sa računa koje dobija od države, SNS-u tajkuni nisu potrebni”, rekao je Vučić i upitao odakle se finansiraju kampanje onih čije stranke još ni ne postoje.

  “Njih neće niko ni da pita, a ako ih pitate reći će da je to tortura”, dodao je Vučić.

  Agencija za borbu protiv korupcije prijavila je Višem javnom tužilaštvu SNS zbog sumnje na pranje novca tokom izbora, a Tužilaštvo još poverava navode Agencije, piše portal BIRN.

  Portal navodi da dokazi prikupljeni tokom istraživanja ukazuju na sistematične povrede zakona od strane SNS-a na ovim i prethodnim izborima i prenosi izjave gradjana i aktivista koji su bili uključeni u prikupljanje donacija.

  Naveden je iskaz neimenovane devojke koja je rekla da ju je pred predsedničke izbore 2017. godine na jednom sastanku “funkcioner stranke izdvojio u stranu, dao 40.000 dinara i rekao da je novac deo velikog priloga partiji”.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   SNS koristi čiste pare, prane u veš mašini, a penzioneri da li koriste prljave i nedovoljne pare. Ako su prljave kako ih ΛV nemilosrdno, bahato i nasilnički otima, a laže penzionere kako im je penzija sada najveća no ikada?? Penzioner sa penzijom od 68.620 din u 2014. godini pre Vučićeve poštene otimačine (koja iznosi 15%) preostali deo penzija od otimačine ΛV u 2014. iznosi 58.809 din sa povećanjem penzija od 1,25% u 2016., 1,50% u 2017. i 5% u 2018. godine i na povećanu penziju sledi otimanje 25%, jer je ΛV zadržao svoj naprednjačko-otimački-lopovski zakon, pensioner će primati samo nominalno 62.675 din (a da je ukinuo otimačinu nominalna penzija bi bila 74.046 din). Taj iznos penzije sveden na realni nivo u odnosu na 2014. pre otimanja, ako je porast potrošačke cene 2015. 1,9%, 2016. 1,2% i inflacija u 2017. godinu 3%, to znači da realna penzija, u odnosu na 2014. Je niža za 6,20%, pa će realna penzija u 2018. god biti 58.789 din, što je niža za 120 dinara u odnosu na penzije nakon Vučićeve otimačine decembra 2014. god. Prema tome ΛV može da se ljuti koliko god hoće, da vređa, a da pri tome, laže laže više od magarca. Predlažem mu da angažuje 100 analitičara, da mu urade zasebno analizu, pa on neka iskontroliše čija analiza nije dobra, čija je dobra i neka s dobrom raspolaže. Na taj način biće odobrovoljen ili još će postati depresivac, što ljudski mu ne želim. Da nije u pravu, nije, a trebalo bi da bude umereniji I dostojanstveniji, i oko njega su ljudi, od njih neko je pametniji i intelegentniji od njega ovakvog.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE