Vučić oduševljen kineskim modelom socijalizma

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić oduševljen kineskim modelom socijalizma

  Komunistička partija (KP) Kine uspela je da stvori impresivan model za uspeh koji odgovara kineskoj stvarnosti, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom predstojećeg kongresa kineskih komunista.

  Od 18. kongresa KP Kine 2012. godine  “specifičan model koji je Kina kreirala dao je do sada mnogo izvanrednih rezultata”, rekao je Vučić u intervjuu kineskoj agenciji Sinhua.

  “Socijalizam sa kineskim osobenostima znači nešto veoma važno – da Kina čuva svoju nezavisnost, svoju spoljnu politiku i suverenu državu”, rekao je Vučić ukazavši da Kina uvek donosi odluke nezavisno i u skladu sa medjunarodnim pravom.

  U međuvremenu inovacije, reforme i modernost postale su ključne reči za napredak i prosperitet Kine , a KP Kine je vodila zemlju kroz uspešno sprovodjenje mnogih teških reformi u različitim oblastima i različitim sferama društva, dodao je Vučić.

  Razlog za kineska dostignuća i poverenje, prema Vučićevim rečima, leži u u strogom samoupravljanju KP Kine, posvećenosti reformama i održivom razvoju, promociji kineske kulture i doprinosu svetu, prenosi Sinhua.

  Vučić je ukazao i da je borba protiv korupcije preduslov za razvoj i da je od suštinskog značaja za rukovodjenje partijom od oko 89 miliona članova.

  Članovi KP Kine “simbolizuju budućnost svih drugih ljudi” u Kini i ” treba da budu uzor svima ostalima”, rekao je predsednik Srbije koji je i predsednik vladajuće Srpske napredne stranke, dodaje agencija.

  Borba KP Kine protiv korupcije, dodao je, dala je “značajnu snagu” rukovodstvu partije da pokaže naciji i svetu da je “Kina vrlo odlučna” u vladavini prava i obezbedjivanju višeg životnog standarda za gradjane.

  Sinhua dodaje da je Vučić takodje ukazao da je, zbog planova razvoja KP Kine, Kina nastavila dug put impresivnog rasta zabeleživši 6,9 procenata u prvoj polovini ove godine.

  Kao rezultat toga izbledeo je skepticizam Evrope prema kineskom modelu, dodao je predsednik Srbije.

  Jednom rečju, Kina treba da se drži onoga što joj odgovara, “što donosi dobre rezultate a to je socijalizam sa kineskim karakteristikama”, rekao je Vučić.

  Od 12. nacionalnog kongresa  1982, KP Kine insistira na “socijalizmu sa kineskim karakteristikama”. Devetnaesti kongres koji počinje 18. oktobra u Pekingu, kako se očekuje, treba da postavi osnove za planove daljeg rasta i razvoja Kine, navodi Sinhua.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Miljan Rajkovic

   Koliko bi se tek odusevio kada bi otisao u Severnu Koreju.

  • Slavica

   AV nije obavešten da je Kina "najkapitalističkija" zemlja na svetu u kojoj vlada nezapamćen stepen eksploatacije radnika i u kojoj ima više dolarskih milijardera nego u Americi. Baš divan model!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE