Vučić "POJAČAO" pomoć: Drugih 30 evra biće zapravo 50 evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić “POJAČAO” pomoć: Drugih 30 evra biće zapravo 50 evra

  Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.

  Vučić je za televiziju Pink izjavio da će penzioneri, uz po 50 evra i još 30 evra u septembru i novembru, kako je ranije bilo najavljeno, dobiti još i po 20 dodatnih evra.

  On je dodao da će punoletni građani koji su se javili za pomoć države od ukupno 60 evra, i koji treba da prime još 30 evra, dobiti dodatnih 20 evra u decembru.

  “Penzioneri će dobiti 100 evra na poklon od države a svi ostali koji su se već prijavili, a daćemo mogućnost dodatne prijave, dobiće 50 evra”, rekao je Vučić.

  Vučić je rekao da će predložiti “veliko uvećanje” iznosa po rođenom detetu, i to i za prvorođeno i za ostalu decu.

  On je rekao da je u “prvoj polovini godine zabeležen rast od 8,3 odsto”, kao i da je sedam-osam godina BDP uvećan za više od 50 odsto.

  Vučić je rekao da su zahvaljujući tome velika ulaganja i u zdravstvo, i najavio otvaranje kovid bolnice u Novom Sadu za 1. septembar, kao i da će uskoro biti otvorena fabrika za proizvodnju vakcine protiv koronavirusa.

  Podsticaji za rađanje

  Predsednik Srbije je najavio da se pripremaju nova rešenja za podsticaj nataliteta koji će predviđati značajnu novčanu podršku za stimulaciju rađanja.

  “Donećemo takve mere koje će finansijski podstaći rađanje, kao i povećanje starosne granice za vantelesnu oplodnju na 42 godine i više. Sve što možemo da motivišemo ljude”, rekao je Vučić.

  On je rekao da je njegov predlog da se jednokratna davanja za svako rođeno dete povećaju do 5.000 evra po detetu, kao i da se zadrže i poboljšaju i ostala prava.

  Govoreći o lečenju dece od retkih bolesti u inostranstvu on je naveo da se za zdravstvo izdvaja oko tri milijarde evra godišnje kao i da je mnogostruko uvećan iznos za lečenje dece.

  Kaže da je između 2008. i 2012. u inostranstvo poslato 420 dece, a od 2013. do 2020. – 4567 dece, što je šest puta više i podrazumeva ogroman novac.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE