Vučić: Srbija potpuno menja pristup, kreće MASOVNO TESTIRANJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić: Srbija potpuno menja pristup, kreće MASOVNO TESTIRANJE

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija prihvatiti savete kineskih stručnjaka i potpuno promeniti pristup u borbi protiv koronavirusa i početi masovno testiranje.

  “Očekujte da drastično uvećanje testiranja počne za oko 48 sati. Imamo testove za prvih nekoliko dana, u međuvremenu ćemo dobiti nove testove”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

  To je, kako je objasnio kao kada imate gangrenu na nozi i vi svaki dan odsecate po pola milimentra ali vam raste na drugoj strani sa 1 i 1,5 milimetar i pitanje je dana kada ćete izgubiti ceo organizam.

  “Ovakvim pristupom ćemo da obuhvatimo što više ljudi, da ih sve tretiramo, kad to uradimo uspećemo da odsečemo sve što je bolesno”, rekao je on.

  Kineski stručnjaci (foto: screenshot)

  Vučić je naveo da će vrlo uskoro biti izrečene i prve kazne od tri do 12 godina zatvora onima koji prekrše izolaciju jer ti ljudi ugrožavaju hiljade života.

  Trijaža će biti takva da ćemo lakše bolesnike smeštati ili na Sajam ili u Studentski grad, vojska će za dan namestiti 3.000 kreveta. “Oni će brzo da izlaze i da ulaze ali da ispratimo njihovu bolest do kraja i da ih proverimo”

  Zatim će ići na srednje teške bolesnike koji će biti u bolnicama koje su opremljene neinvazivnim respiratorima, kojih nemamo mnogo, ali ćemo ih nabaviti. I na kraju najteži bolesnici tamo gde su invazivni respiratori.

  Što se tiče terapijskih protokola, kineski stručnjaci hvale hlorokin, naveo je Vučić i najavio da će razgovarati sa vlasnicima Galenike da taj preparat počne da se proizvodi u toj fabrici.

  Uz to, moguće je da će biti primenjene i neke metode kineske tradicionalne medicine.

  “Veoma važno za nas, na čemu je doktor Kon insistirao – stritktna izolacija svakog obolelog, ako to ne postignemo imaćemo Italiju, Španiju ovde”, rekao je Vučić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE