Vučić: NAJTEŽI dan, očekuje se 3.000 zaraženih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić: NAJTEŽI dan, očekuje se 3.000 zaraženih

  Predsednik Aleksandar Vučić je naveo da je do 22.00 večeras bilo 1.500 novozaraženih koronavirusom, pa zato očekuje da će u nedelju do 15.00 biti oko tri hiljade ili čak više od toga.

  Vučić je prilikom obilaska treće smene radnika koji rade na izgradnji nove kovid-bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” na Batajničkom drumu, rekao da se očekuje da će do sutra biti oko 3.000 novih slučajeva koronavirusa.

  Ocenio je i da će utorak biti još teži. “Bolnice nam se pune i zato je važno da pravimo nove bolnice. Vidim da ništa ne vredi da objašnjavamo ljudima, i lakše da izgradimo sve drugo”, rekao je predsednik.

  Bolnički kapaciteti “cure”, kaže predsednik, ukazujući da je zato potrebna nova bolnica. “Biće sve teže situacija, a moramo da sačuvamo živote ljudi i zato vam hvala”, poručio je predsednik radnicima.

  Vučić, koji je radove na izgradnji bolnice obišao 1. oktobra, konstatovao je da dobro napreduju i da sve to izgleda drugačije i odnosu na tu poslednju posetu.

  “Neverovatno kako izgleda, za kratko vreme. Treba sve da završimo za 24 dana”, konstatovao je Vučić.

  Izgradnja nove bolnice počela je 1. avgusta, a biće multifunkcionalna, sa ukupno 200 kreveta intenzivne i 800 poluintenzivne nege, a imaće ukupno 18.000 kvadrata.

  Vrednost radova je četiri milijarde dinara, plus još oko dve milijarde za opremu, odnosno ukupno oko 70 miliona evra.

  Istovremeno, gradi se i kovid bolnica u Kruševcu, koja bi trebalo da bude gotova polovinom decembra, gde su radovi vredni dve milijarde dinara.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE