Vučić u Davosu sa direktorima kompanija o PKB, namenskoj... - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Vučić u Davosu sa direktorima kompanija o PKB, namenskoj…

  Na marginama Svetskog ekonomskog foruma, premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je o postojećim i novim investicijama sa predstavnicima kompanija Al Dahra, Tarketa, Lukoila i Poly groupa.

  Predsednik Vlade razgovarao je u Davosu sa Hadimom Al Darejem, direktorom kompanije Al Dahra, o modelu privatizacije kompanije PKB za koju je zainteresovana ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  Sve što je dobro za Srbiju, mi smo spremni da uradimo. Želimo da razvijamo poljoprivrednu industriju i za to imamo velike planove. Naša kompanija ima obezbeđeno tržište za sve poljoprivredne proizvode, istakao je Al Darej, saopštila je Vlada Srbije.

  Tema razgovora bio je i model privatizacije kompanije PKB, za koju je zainteresovana Al Dahra, zatim izgradnja kargo centra na Aerodoromu Nikola Tesla, kao i kupovina više preduzeća u Srbiji.

  Vučić se sastao i sa direktorom kompanije Poly group Si Nianshanom sa kojim je razgovarao o zajedničkim projektima u proizvodnji naoružanja i vojne opreme, a u susretu sa izvršnim direktorom kompanijem Tarkett Majklom Đanucijem razgovarao je o nastavku poslovanja te kompanije u Srbiji.

  Predstavnici kompanije Poly group iskazali su interesovanje za formiranje zajedničke kompanije u Srbiji sa JP Jugoimport SDPR, sa ciljem zajedničkog razvoja i proizvodnje antiterorističke opreme, uređaja za noćno izviđanje i raketnih sistema.

  Srpski premijer se u Davosu susreo i sa generalnim direktorom Lukoila Vagitom Alekperovim, sa kojim je razgovarao o novim investicijama te kompanije u Srbiji, saopštila je Vlada Srbije.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/vucic-ocekuje-dolazak-blumberga-u-srbiju/

  Izvor: Vlada Srbije, Agencije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE