VW i Majkrosoft ZAJEDNO do autonomne vožnje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VW i Majkrosoft ZAJEDNO do autonomne vožnje

  Proizvođač automobila Folksvagen i softverska kompanija Majkrosoft najavili su saradnju na ubrzavanju razvoja sistema za autonomna vozila.

  Ove dve kompanije već nekoliko godina sarađuju na razvoju sistema za umrežavanje, ali sada će saradnju proširiti i na autonomnu vožnju.

  Ideja je da Folksvagen objedini svoja rešenja na sistemima za autonomnu vožnju sa Majkrosoftovim Azur klaudom kako bi stvorili koncept Platforme za autonomnu vožnju (Automated Driving Platform – ADP).

  Kao i drugi proizvođači automobila, Folksvagen ima velike planove da se proširi u sferu digitalne mobilnosti. Kako bi bili konkurentni na tom polju, potrebno je da razviju tehnologiju u oba pravca – umrežavanje automobila i autonomnu vožnju.

  Još od prošle godine u Folksvagenu su počeli da razvijaju svoj operativni sistem (VW.OS) za povezivanje automobila u jedinstvenu mrežu putem Car.Software jedinice.

  Međutim, kao i kod drugih proizvođača automobila, čini se da su još uvek daleko od sistema autonomne vožnje.

  S obzirom na to da razvoj tehnologije autonomne vožnje zahteva upravljanje ogromnim količinama podataka, u Foksvagenu navode da će se oslanjati na Majkrosoftova rešenja, sistem veštačke inteligencije i baze podataka.

  Ovo partnerstvo bi trebalo da smanji trajanje razvojnog ciklusa sa mesec na nedelju dana.

  Ovim se Folksvagen pridružio listi drugih proizvođača automobila koji su nedavno uvideli da im je potrebna tehnička podrška u razvoju autonomnih, umreženih, pa čak i infotejnment sistema.

  Dženeral motors i Kruz su se nedavno takođe, udružili sa Majkrosoftom sa istim namerama. U međuvremenu, Ford je nedavno objavio odluku da će njegove sisteme od 2023. godine pokretati “Android auto” platforma.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE