Za Kona više NEMA KOMPROMISA: 14 dana kao tokom vikenda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za Kona više NEMA KOMPROMISA: 14 dana kao tokom vikenda

  Epidemiolog Predrag Kon kaže da jedine mere koje mogu da prekinu lanac transmisije virusa jesu mere kakve su važile tokom vikenda, a to je da su jedino otvorene prehrana, apoteke i benzinske pumpe.

  Kon je nakon sastanka lekara sa premijerkom Anom Brnabić izjavio da je najvažnije reći da medicinski deo Kriznog štaba jednostavno ne može da odstupi od svojih pozicija, a to je da se mora prekinuti lanac transmisije virusa.

  “Jedine mere koje to mogu da obezbede jesu mere kakve smo imali preko vikenda, a to je da je jedino otvoreno i dozvoljeno – prehrana, apoteke i gorivo. Sve ostalo trebalo bi da bude zatvoreno”, navodi Kon za RTS.

  Prema stavovima nekih iz medicinskog dela Kriznog štaba, kako je naveo, minimum 14 dana potrebno je da bi se u tom prekidu lanca transmisije obezbedilo da dođe do smirivanja ovakve aktivnosti virusa.

  “Nema sumnje da će brojke i dalje da rastu, pritisak na bolnice je sve veći i mi to moramo da zaustavimo što je brže moguće. Jedina efikasnost se obezbeđuje naglim, možda naizgled drastičnim merama”, naglašava Kon.

  Upitan šta je kompromis za medicinski deo Kriznog štaba, rekao je da nažalost ne može da govori o kompromisu, jer oni ne vide nikakvu alternativu tim merama, osim što može da se razmišlja o nekim kozmetičkim popravkama.

  Kon se osvrnuo i na stanje u školama, i rekao da se jasno vidi da dolazi do pada broja registrovanih novih slučajeva, kojih je kod srednjoškolaca tri puta manje nego ranije.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE