Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Začinite“ svoju KAFU ovim dodacima

    Mnogi se ujutru odlučuju da se razbude uz pomoć čarobnog napitka – kafe. Da li ćete izabrati tursku, nes, filter kafu, sa mlekom, sa šećerom – to je već na vama. Ali zašto da kafa bude „dosadna“? Iznenadite prijatelje, rodbinu, a na kraju krajeva – ugodite sebi. Sledećim dodacima možete učiniti vašu kafu zanimljivijom i nesvakidašnjom, tako da obavezno dodajte ova tri recepta na svoj repertoar:

    BAILEYS HONEY ESPRESSO AFFOGATO

    Za 4 osobe, Priprema: 15 min

    200ml Baileys Original likera

    8 malih kašika straćatela sladoleda

    Izmrvljen keks sa medom ili neki drugi keks po želji

    Med, čokoladni sirup

    8 šotova espresa, blago prohlađenog

    Dodajte kašiku sladoleda u 4 čaše, pa malo keksa, čokoladnog sirupa i meda. Ponovite redosled i dodajte deo keks po želji i prelijte svaku čašu sa po 50 ml Bailey-a i 2 šota espresa.

    BAILEYS CHOCOLATE COFFEE FLOAT

    Za 4 osobe, Priprema: 15 min

    200ml Baileys Original likera

    100g bele čokolade, sitno iseckane

    50ml mleka

    300ml slatke pavlake, lagano umućene

    500ml ohlađene jake kafe bez taloga (filter ili Nes)

    Iseckani pekan orasi ili apetisani po želji, bele čokoladne mrvice, zrna kafe

    Karamel sos

     

    Otopite čokoladu sa mlekom i mešajte dok se smesa ne sjedini. Kada prohladi dodajte 2kk pavlake i promešajte. Da napravite mus, čokoladnu smesu prespite u činiju sa umućenom pavlakom i mešajte dok se ne sjedini i bude čvrsta. Stavite 4kk musa činiju sa Baileys likerom i mešajte dok se ne sjedini. Ostatak musa sipajte u kesu za zamrzivač (kojoj ćete kasnije odseći vrh za sipanje) i ostavite da se ohladi.

    U 4 velike čaše sa ledom sipajte Baileys pa kafu i na kraju mus. Dekorišite pekan orahom, čokoladnim mrvicama, zrnom kafe i karamel sirupom.

    BAILEYS TIRAMISU MARTINI

    Za 4 osobe, Priprema: 15 min

    200ml Baileys Original likera

    160ml jake kafe

    4 k žutog šećera

    120g piškota, polomljenih u komadiće

    250g maskarpone sira

    2 k mleka

    Kakao, čokoladna kafena zrna po želji, čokoladne mrvice

     

    Pomešajte toplu kafu i šećer i ostavite da se ohladi. U blenderu umutite Baileys, piškote i 4 kocke leda. U činiji pomešajte mleko i markarpone, a nakon toga dodajte Baileys mešavinu i mešajte kašikom dok se ne sjedini. Sipajte čokladne mrvice u 4 čaše i prelijte ih Baileys maskarpone mešavinom. Dekorišite kakaom i čokoladom po želji.

    Uživajte!

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay/Promo

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE