"Zadovoljavanje zahteva privrede i građana je prioritet reforme "

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Zadovoljavanje zahteva privrede i građana je prioritet reforme “

  Modernizacija javne uprave jedan je od primarnih ciljeva Vlade Republike Srbije i jedan od najvažnijih prioriteta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao nosioca reformskih procesa koje sprovodimo u našoj javnoj upravi, izjavila je ministarka Marija Obradović na hibridnoj konferenciji pod nazivom „Modernizovana javna uprava na usluzi građanima i društvu“.

  Ministarka Obradović istakla je da se, uprkos okolnostima izazvanim pandemijom virusa Кovid 19 i ogromnoj borbi koju je Vlada Republike Srbije uspešno vodila, nije odustalo od osavremenjivanja državne uprave.

  „Javna uprava kojoj težimo u centar svog delovanja stavlja upravo zadovoljenje potreba građana i privrede, pružanjem efikasnih i sve više digitalnih javnih usluga. Jedan od najvažnijih delova javne uprave je lokalna samouprava, koja je najbliža građanima i prvo mesto kome se obrate u rešavanju svakodnevnih problema, ali i u ostvarivanju velikog broja prava i obaveza“, naglasila je Obradović.

  Ona je posebno istakla značaj permanente i moderne obuke kadrova državne uprave kao jedan od prioriteta MDULS. Sa ciljem da se unapredi kvalitet života svih građana i građanki u lokalnim zajednicama i pruži podrška ženama na čelu lokalnih samouprava, kao i ostalim državnim službenicima, danas je članicama Mreže žena gradonačelnica i predsednica opština u Srbiji predstavljena nova NAJU platforma za e-učenje i e-obuke, koja će im biti dostupna 24 sata dnevno.

  Izvor: BIZlife

  Foto: MDULS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE