Zakupci Svetog Stefana i Miločera TUŽE Crnu Goru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zakupci Svetog Stefana i Miločera TUŽE Crnu Goru

  Kompanije Adriatik propertis i Aman, zakupci grada hotela Sveti Stefan, Vile Miločer i hotela Kraljičina plaža, tužile su državu Crnu Goru pred arbitražnim sudu u Londonu, objavili su podgorički mediji.

  Tužba je stigla u četvrtak i njom se od države Crne Gore potražuje 100 miliona evra odštete, ali i izgubljena dobit za preostali ugovoreni deo zakupa.

  Adriatic properties i hotelski operator Aman zatvorili su grad hotel “Sveti Stefan” i Vilu “Miločer” nakon što im Vlada Crne Gore nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim, kao i prethodnih godina, da se gostima garantuje mir i diskrecija.

  Plaže su ove godine bile dostupne turistima, ali nisu održavane, nije bilo mobilijara ni tuševa.

  Meštani su krajem marta polomili ogradu koja vodi ka Kraljičinoj plaži, te su tu, kao i Kraljevu i zapadnu svetostefansku plažu otvorili za korišćenje svim građanima.

  Kompanija, čiji je vlasnik Grk Petros Statis je dobila zakup hotela “Sveti Stefan” i plaža na čak 42 godine.

  Obavezna je da plaća godišnju zakupninu od 1,6 miliona evra. Raznim ugovorima dobili su pravo da grade hotel, ali i apartmane za prodaju.

  Nikada nije saopšteno koliko državni budžet prihoduje od tog zakupa i kolika je zaista korist za građane Crne Gore. Adriatik je godinama prikazivao višemilionske gubitke.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE