Žandarmima 6 meseci uslovne kazne zbog napada na braću Vučića i Malog

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Žandarmima 6 meseci uslovne kazne zbog napada na braću Vučića i Malog

  Viši sud u Beogradu osudio je danas šestoricu pripadnika Žandarmerije na šestomesečne uslovne kazne zatvora, sa rokom provere od dve godine, zbog napada na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. godine.

  Jedan žandarm je osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na tri godine, dok je osmi pripadnik Žandarmerije oslobodjen odgovornosti.

  Na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, osuđeni su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dalibor Djordjević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević. Na osam meseci uslovno osudjen je Dragan Savić, dok je Rade Matić oslobođen.

  Tužilaštvo je za sedmoricu optuženih zatražilo po dve godine zatvora, a za jednog 12 meseci, dok su pravni zastupnici žandarma smatrali da bi jedino pravična bila oslobađajuća presuda.

  Tokom suđenja koje je počelo još 30. aprila 2015, žandarmi su tvrdili da su 28. septembra 2014. postupili po zakonu, i da nisu počinili krivična dela napada, i zlostavljanja i mučenja, koja im se stavljaju na teret.

  Izvor: Beta

  Foto: printscreen N1

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Pripadnici Žandarmerije obavljali zadatke, obezbeđivali uspešno učesnike "Prajda" i kažnjeni su. Oni koji imaju "funkciju brata" i još pod pratnjom VBA krenuli zabranjenom trasom na ručak, na kraju, pre seo im. Umesto suđenja žandarmima, koji su i suspendovani, trebalo je suditi onima koji su kršili i remetili red i disciplinu, ma čiji rođaci bili. Opravdanje možda bude, jer možda nisu obavešteni da ne smeju tuda da prolaze. U svakom slučaju žandarmi su osuđeni, da nisu reagovali nad kabadahijama, opet bi bili optuženi, jer nisu uspešno obavljali dodeljene im zadatke. Na kraju, ima pravde, ali je teško dostižna?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE