Zemlja u kojoj Zara zaradi PET PUTA VIŠE nego u Nemačkoj, evo u čemu je tajna

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zemlja u kojoj Zara zaradi PET PUTA VIŠE nego u Nemačkoj, evo u čemu je tajna

  Svaka prodavnica španskog modnog lanca Zara u Rumuniji je pre oporezivanja ostvarila neto profit od 550.000 evra, što je 5,5 puta više od profita njihovih prodavnica u Nemačkoj.

  Veći profit dolazi ili od mnogo veće prodaje nego u Nemačkoj ili, što je verovatnije, veće profitne marže.

  Tako su Zara prodavnice u Rumuniji ostvarile mnogo veću zaradu pre oporezivanja nego u Nemačkoj, mada je prosečan mesečni odnos neto zarade upravo suprotan.

  Profiti (i navodno profitne marže) Zarinih prodavnica u Rumuniji izgledaju veliki čak i u poređenju sa Poljskom, gde je Inditeks grupa, koja je vlasnik Zare, pre oporezivanja zaradila profit od 38 miliona evra u poređenju sa 67 miliona evra na rumunskom tržištu.

  Neto prosečna plata u Poljskoj je skoro duplo veća u poređenju sa oko 600 evra koje jedan rumunski radnik prima svakog meseca. Osim toga, Inditeks u Poljskoj ima dvostruko više prodavnica nego u Rumuniji.

  U celoj Inditeks grupi, Rumunija je malo tržište sa doprinosom od samo 1,5 odsto. Rumunsko tržište ne daje značajan doprinos ukupnoj dobiti grupe pre oporezivanja, ali ono što se računa su rezultati po radnji, kako u pogledu prodaje, tako i po profitu, jer to je pokazatelj uspešnosti poslovanja u nekoj zemlji.

  U vlasništvu Inditeks grupe, pored Zare, su i brendovi Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Pull and Bear, Stradivarius, i Uterkue.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE