ZASTAREO postupak: Marija Milošević može da se vrati u Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZASTAREO postupak: Marija Milošević može da se vrati u Srbiju

  Marija Milošević, ćerka Slobodana Miloševića i Mire Marković, posle 20 godina ponovo može u Srbiju pošto je nastupila zastarelost postupka koji se protiv nje vodio zbog toga što je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u dvorištu vile “Mir”, iz koje je izveden.

  Ovo je potvrđeno u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a nastupila je apsolutna zastara krivičnog gonjenja Marije Milošević.

  U tužilaštvu za Tanjug kažu da je po proteku 20 godina od ovog događaja po zakonu nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja za oba dela. Međutim, sud još nije doneo formalnu odluku o tome i nije obustavio postupak.

  Kada bude, Miloševićevoj će biti ukinut pritvor i biće povučena poternica koja je za njom i dalje na snazi.

  Očekuje se da u narednih nekoliko dana Prvi osnovni sud donese odluku o povlačenju poternice i naredbe o određivanju pritvora, koji su stavljeni 2006. godine jer se Marija nije odazivala na pozive suda“, rečeno je za “Kurir”.

  Zastara postupka i povlačenje poternice protiv ćerke bivšeg predsednika poklopila se sa emitovanjem serije “Porodica”, u kojoj je prikazan i događaj zbog kog se sudilo Mariji.

  “Na teret su joj se stavljala krivična dela nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović. Kada je Milošević ušao u automobil, oko 4:30 sati ujutru, i kolona počela da napušta dvorište vile u Užičkoj broj 11, Marija je sa udaljenosti od oko pet metara iz revolvera ‘smit end veson’ ispalila više hitaca, a jedan je pogodio ‘audi’ iz kolone”, objašnjava sagovornik Kurira kako je zaista izgledao trenutak kada je Slobodan Milošević krenuo u Centralni zatvor.

  Policija je istog dana kod Marije pronašla još jedan pištolj za koji nije imala dozvolu. Ona je neposredno posle pucnjave saslušana i u jedinom iskazu koji je dala priznala je da je pucala.

  Miloševićeva je uzela crnogorsko državljanstvo i godinama živi na Cetinju. U ovom postupku ranije joj se sudilo u odsustvu.

  Izvor: Tanjug, Kurir

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE