Zaštitnik građana NEĆE DA ISPITUJE veliku SMRTNOST medicinara od korone

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaštitnik građana NEĆE DA ISPITUJE veliku SMRTNOST medicinara od korone

  Zaštitnik građana odbacio je inicijativu Beogradskog centra za ljudska prava da, po službenoj dužnosti, u postupku kontrole utvrdi razloge i eventualne propuste nadležnih institucija zbog kojih je u Srbiji povećana smrtnost i oboljevanje zdravstvenih radnika od Kovida-19.

  Kako je rečeno u saopštenju, poverenik je u dopisu obavestio Centar da se nisu ostvarili uslovi za pokretanje postupka kontrole rada organa uprave jer Centar nije pokušao da se, pre obraćanja Zaštitniku građana, u odgovarajućem pravnom postupku obrati Ministarstvu zdravlja i Institutu za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

  Poverenik smatra da je prvo od njih, prema zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, trebalo tražiti informacije u vezi sa povećanom smrtnošću i oboljevanjem zdravstvenih radnika.

  “Napominjemo da Zaštitnik građana ima ovlašćenje da samoinicijativno, na osnovu saznanja dobijenih na bilo koji način, pokrene postupak kontrole rada organa uprave i u njemu proveri da li je sistemskim propustima došlo do kršenja ljudskih prava”, navedeno je u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE