Zašto sam otkazao kablovsku  TV

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto sam otkazao kablovsku  TV

  Piše: Milenko Vasović

  „Vi ste nekorektan partner“, to sam napisao nedavno u zahtevu za raskid ugovora sa kablovskim operaterom.  Momku na šalteru koji je primio formular bilo je malo nelagodno, a valjda po službenoj dužnosti upitao me je da obrazložim takvu ocenu. Nije mi bilo teško.

  Rekoh , kada smo započeli saradnju vi ste se obavezali da ćete mi isporučivati toliko i toliko programa, po toj i toj ceni. U međuvremenu broj kanala se smanjivao, cena je pomerana naviše, a mene, kao drugu ugovornu stranu, niko ništa nije pitao. Mic po mic, račun je uvećan za 400 i kusur dinara, a broj TV kanala smanjen sa 80 na ispod 70.

  Za pet, šest godina koliko traje naša “saradnja” ja sam uredno plaćao uslugu. Istovremeno, operater mi je često ostajao dužan, jer retko koji mesec je prošao bez prekida signala. Bilo je slučajeva da po dan, dva, nemam sliku ili Internet koji sam, takođe, kod njih kupio. Nikada se nije desilo da mi račun bude umanjen za jedan jedini dinar.

  Naravno da mi to umanjenje ne bi finansijski mnogo značilo, ali bi psihološki delovao. Osetio bih da neko poštuje mene i moj novac. Imao bih utisak fer poslovanja, čak bih to i raspričao.

  Nikada me “moj” kablovski operater, kao urednog platišu, nije nagradio nekim gratis programom, nikada pitao da li sam zadovoljan uslugom, nikada ponudio kakav popust. Ništa, samo račun. E zato sam rešio da svoj džep i svoj  novčanik zaštitim od tih glodara.

  Prvo sam pokušao da se iznova dogovorimo, da nastavimo saradnju, ali ne na moju štetu. Tražio sam da se vratimo na start našeg ugovora – da mi se isporučuje 80 programa i da plaćam koliko i na početku – 2.100 dinara. Dečko sa šaltera je nekoga zvao, objašnjavao šta „stranka koja je došla“ hoće, onda je taj neko rekao „ne može“. Predložio sam drugu varijantu, da ja napravim spisak od 20-30 programa a oni neka odrede cenu. Ne tražim popust, samo da smanjim broj „smeće kanala“ i da kupim ono što hoću da gledam. To ih je tek zbunilo, usledile su opet telefonske konsultacije. I isti odgovor – „ne može“!

  Kome god ispričam svoj slučaj dobijem sličan ili isti odgovor. Ljudi su, čini mi se, i u većem problemu nego ja. Naročito ovi što im se operateri spajaju ili jedan preuzme drugog. Njima su još više smanjili broj kanala, a takođe povećali cenu. Samo, retko se ko odlučuje na raskid ugovora, zato što država štiti, koga drugog nego prodavce signala, da ne kažem pljačkaše.

  Pitali su me mnogi šta ću sad? Ništa, vratio sam antenu i hvatam petnaestak programa, sasvim dovoljno. A sport i poneki film ću gledati preko Interneta, već sam našao novog dobavljača. Neću da budem kokoška za čerupanje, a vi kako hoćete.

  Da, u međuvremenu me je moja bivša kablovska zvala i tražila da joj vratim opremu. Imao sam kontra pitanje, a ko je tu opremu doneo?

  – Pa naši majstori, odgovorila je  kablovska.

  – A piše li u ugovoru da ja moram da vratim?

  – Ne piše, zna ona.

  Pa, dođite po vašu opremu, neći da mi smeta u kući! Tačka. Čekam ih.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zoran Stojanovic

   Bravo Vaske!

   • Goran

    Bravo tako i treba a sve sto je reko istina jer i meni se to desava i to mlogima koji nude tv i internet usluke smanjuju brzinu ili ga nema ili tv koci bas kad nesto lepo za gledanje i onda na pola emisije ili filma nema siknal mi smo uskraceni da vidimo kraj filma a oni naplate punu cenu bez izvini sto niste videli kraj filma umanjili kanale a cene digli pri ugovoru ima toliko kanala ja pito jel ima za odrasle oni kazu ima onda ide proba ima sve i svasta mi zadovoljni kad ono istekne proba nema ni pola toga

  • Pravdoljubac

   Bravo!

  • petar petrović

   Ti si,prijatelju moj prošao odlično..Odlično kako si recimo mogao proći "družeći" se recimo sa jednim operaterom u pokušaju iz B.Topole..Zamisli situaciju gde ti svojom "stručnošću" pokvare TV aparat vredan 350 evra a onda se mesecima prave ludi i naravno ne priznaju krivicu..U mestu gde živim nisam jedini koji je oštećen ali šta..zaštićena je ta njuška u ovoj i ovakvoj državi...Elem;sitna sačma,samo sitna sačma prijatelju..

  • Milo Lukić

   Imam sličnu situaciju. Nakon raskida ugovora, naravno račun je izmiren, provajder se ne javlja mesec dana. Čekamo da nas "iseku" ali niko ne dolazi. Nakon mesec dana stiže račun na skoro 30 000 dinara. Zovem korisnički centar misleći da je greška ali saznajem da je račun u redu jer nismo vratili opremu. Opremu su postavili njihovi monteri a službenica koja je radila ugovor o raskidu je na pitanje o demontaži opreme kazala da će doći monteri. Sada tvrde da smo mi trebali sami demonturati opremu i doneti im ali je sada prekasno jer je "istekao rok" od mesec dana pa su nas zadužili sa 29 300 dinara. Izgleda da su nam prodali opremu? Nemam razloga da krijem da je u pitanju Radijus Vektor i da nemam nameru da platim ali da imam nameru da ih tužim.

  • Baki 55

   Pljačkaši.

  • Jelena M.

   E moj dragi Milenko, pljačkaša ima na sve strane, ne samo u kablovskom "svetu". Kupiš detetu čizme u Srbiji, pukneš velike pare, posle dva meseca nošenja im se rašije rajsfešlus i čizme neupotrebljive. A pljačkaši neće da vrate novac za bofl robu, nego će da je poprave, za jedno mesec dana, kad prođe zima.. Pa onda pljačkaši u farmaceutskoj industriji itd itd.. Milenko, dajem ti predlog da pišeš i o pljačkanju naroda kroz ukrase za Novu godinu koji stoje i u februaru mesecu, da se vlast još malo nafatira lovom. A bolnice u Beogradu opremljene sa dva skenera ukupno na ceo Beograd, pa narod umire jer nema uslove za lečenje. Moja baka je umrla u Sv.Save jer kad je doživela moždani udar hitna ju je odvezla, kao manje prioritetnog pacijenta jer je imala 78 godina, prvo u dežurnu bolnicu, tj tada je bio dežuran VMA, gde je sa moždanim udarom čekala na kolicima 4 sata, a ko je u zdravstvu i medicini zna da kod takvih stanja minuti su u pitanju. Da bi je sa VMA posle četvoročasovnog čekanja i urađene magnetne rezonance uputili u specijalizovanu kliniku za to, Sv. Save, gde doktorka nije želela ni da pogleda magnet sa VMA govoreći kako oni sa VMA nemaju pojima. Da bi moja baka sve to čekajući i preživljavajući umrla posle dva dana u toj istoj bolnici. SRAMOTA ZA NAŠE ZDRAVSTVO, A JOŠ VEĆA SRAMOTA ZA PLJAČKAŠE KOJI SU DOVELI DO TAKO JADNOG STANJA U ZDRAVSTVU I TAKO LOŠIH USLOVA U BOLNICAMA. Umesto da pljačkaši ulože u zdravlje naroda, oni ulažu u fasadu, tj.ukrase za Novu godinu. Milenko dragi, mogao bi malo da pišeš i o tim uslovima u našim bolnicama. Ne znam da li ste primetili koliko poznatih ličnosti je samo u poslednje vreme umrlo, kako je tek sa obični narodom onda!?? LJUDI, OSVESTITE SE I NEMOJTE I OVOG PUTA GLASATI ZA SVOJE UNIŠTITELJE, MOLIM VAS.

   • Mirch

    Zato privatne klinike u čijem imenu stoji prezime ili neke druge imaju po pet skenera, magnetnih,...i kad platite nema čekanja. Isto je i sa svim drugim pljačkašima, uništiše domaću farmaceutsku kuću da bi radile inostrane, više para kroz poreze, i uvoz robe. Tako je i sa garderobu, obućom, hranom,... Sada kad ste zaposleni nemate prava da idete kod stomatologa u državni dom zdravlja. Novi zakon. Uslugu imaju samo penzioneri,trudnice i deca. Užas.

  • Slavko

   Ja sam sa ,,Total tv,, imao dugogodisnju saradnju do nov.prosle god.za dva risivera sam placao 1150.d.do isteka ugovora,koji nisamhteo da produzim. U medjuvremenu mi stizu dva racu na po 1.680.d. Okrenuo sam col.cent.i posle mojih pravnih priedbi i pretnji pristali su da mi isporucuju program pi ceni 1.400.rsd...medjutim racuni stizu na 1.500d.!!! Sta ces tako je to.....,,sut s'rogatim,,?! SLAVKO

   • Dexi

    Pa plaćaj kada si šuta ovca, a ne korisnik, koji može da bira sa kojim operater želi da veže ugovor!

  • Vule

   Klasicni prevaranti koje stiti drzava svi bi trebalo da raskinu ugovor

  • Nadezda Soldo

   Bravo, svaka cast, moj operatee je MTS grozno sve PINK do PINKA jedva cekam da mi istekne ugovor nikada vise sa njima. Internet nemam nekad i danima TV program malo, malo bez programa, svi su isti i ja cu se vratiti na ANTENU !!!!

  • Norveska

   Ja sam bolje prošla sa njima tj.dve godine kad padne kiša ili sneg ja nisam imala Internet koji sam u paketu plaćala sa kablovskom. ...bilo je strašno tj.stresno u stvari veoma tužno i ružno. ..

  • Aleksa

   Bogami iz istog razloga ja pre nekoliko godina pisao mail. Oni nisu ni odgovorili. U međuvremenu ja prestao da plaćam račune. Oni u međuvremenu promenili ime firme. Posle nekog vremena stigla opomena. Ja im odgovorio da sam odustao od plaćanja jer mi nisu odgovorili na mail. I da sam uveo satelitsku antenu. Oni "odbili prigovor". I poslali izvršitelju na naplatu. Ja tek tad prigovorio izvršitelju i čekao sudsku parnicu. Prošlo neko vreme oni opet opomenu. Ja opet pismo sa obaveštenjem. Oni opet "odbiju prigovor". I od drugog izvršitelja stigne rešenje. Ja opet prigovor. Na kraju sud donese presudu da se poništava prvo rešenje o izvršenju. Onda stigne treća opomena i ja im napišem pismo u kome zapretim da ću ja njih da tužim zbog uznemiravanja, zbog klevete da im nešto dugujem i zahtevam da prestanu da šalju pretnje o isključenju kada ja već godinama nisam korisnik. Oni me onda obaveste da je ugovor raskinut i da nemam više dugovanja prema njima. Eto... a na satelitu svi kanali kao i na kablu plus još gomila drugih plus internet...

   • Nebojša

    Hvala ti na objašnjenju. I ja ću tako. Samo mogu oni opet da se sete poreza na satelitske. Inače ni MTS nije bolji. Može im se jer su državni. Dok je bilo škakljivih emisija protiv vlasti, redovno su prekidali program.

  • Borča

   Nema goreg od Radijus Vektora.

  • Peđa

   Orion telekom, bežični internet. U januaru sam imao dva prekida od po sat vremena koje sam im odmah prijavio i dobio umanjenje januarskog računa za 400 dinara. Svima pričam.

  • vuku nas za nos

   Bravo covece,i ja imam isti problem sa tv.kopernikus ama identican samo sam mozda i gore prosao,svaki da signali sa prekidima internet nikad kad meni treba a racuni i nepostovanje ugovora koliko volis a ja kazem lepo evo vama vasa oprema nema vise ni jedne uplate pa me tuzite a ja cu kad dodje vreme da se postaram da neprevarite vise nikog,cekam odgovor.

  • Milan

   Ja sam isto izbacio kablovsku iz kuce. Kad to nekom kazem i obrazlozim zasto sam to uradio sledi pitanje sta ces sad da gledas. Ili jos gore kao da sam pao sa marsa ili.mi.nesto fali.. kako bez kablovske. Pa lepo brate. Ono sto mi treba nadjem na internetu skinem i kad sam raspolozen pogledam. Sport negledam vise filmove do 2000 te snimljene. Novije samo posle iscitanog sinopsisa i trejlera. Parove farmu dnevnik i ostale mediske sadrzaje tog tipa ni pod tackom razno.... tako da je neni.kablovska totalno nepotrebna

  • XXX

   Klasicni pljackasi ,secka mi net vec 20dana cas radi cas ne radi,zovem ih ,kazu njima je sve u redu sigurno ste pokvarili vi risiver ili nesto od opreme,jeste uzeo sam pa udarao o zid dodju oni kad kabal koji su oni postavili na banderi negde prekida i to na sred ulice 3metra od prikljucka znaci nista kod mene ,zamene oni kabal i kazu 14 metara kabla 2000din ja da platim,sta pa to je vasa greska sto ste postavili neispravan kabal ,oni ne vi trebe da platite,ja necu,zovu oni kao ako ne platite iskljucicemo ti kablovsku ja iskljucite i oni ne iskljuce nego posalju uvecan racun za toliko,ja opet ne platim i svaki dan zovu,za 8godina redovnog placanja ni jedan popust ni dodatni kanali

  • Goran

   Najgori je Radijus Vektor,ali u Borci oni imaju monopol.

  • gorce

   Ja sam srecan nemam kablovsku, jer ne želim da je imam. Dosta su mi i ovi ne rač;unajuči Pink i Hepi.....

  • Ненад

   У старту желим да кажем да не браним кабловске оператере и стоји да су некоректни али ни коментари као ни сам текст нису реални. Не познавање рада кабловске и интерактивне телевизије је толико очигледно и у коментарима и у тексту. Прво, не постоји ни теоретска могућност да се некоме да канал гратис зато што је добар платиша или свима или никоме. Друго, Телеком нема праву кабловску у свим деловима града Београда а по Србији нигде, то је све интерактивна телевизија која иде у већини случајева по плаво-белој парици тако да о дигитали ту нема ни говора. Што се тиче обрачуна, за то што нисте имали два- три сата или пола дана кабловску, то могу да раде мале кабловске (Орион- Чеда Јовановић) док велике то не могу јер је превелики број корисника. Опрему нема права нико да вам наплачује јер вам није продата него дата на коришћење а око преузимања опреме се договарате са дистрибутером исте стим што по правилу они треба да дођу по њу а ако и не дођу није нека штета јер је опрема кинеска и узета од великог оператера кошта смешно. Као и код дистрибуције и поште ваш део за који сносите трошкове је од уласка у кућу или стан а све ван тога је трошак дистрибутера и то не могу да вам наплате. Тренутно због не постојања закона о кабловским дистрибутерима и интернет провајдерима сви лове у мутном и покушавају да зараде што више па и судским извршитељима мада не знам по ком закону суд доноси пресуде кад ни један оператер нема законску дозволу за рад јер као што написах та област још законом није уређена

   • Vranjanka

    Hvala na realnosti. Cujem da Kopernimus na Jugu Srbije Nema licencu. Uvela Sam tv progera.e I internet. Kada Sam potpisala ugovor.tada su monteri komentarisali da je tv uredjaj star I da cu imati malo programa. Internet s.o imami Tek treci.cetvrti I peti mesei vise NE. Zvala Sam I have da poprave.isla obavestavala I nista..e I racuni I dalje dolaze.a ja vise NE koristim njihove usluge.vec.2g. Neznam sta CE biti. Zato pitam-Sta muva Kopernimus ?

  • нашин

   Ето ја у Чачку сам "потрошач" кабловске city , а преузео је sbb , и одмах смањили 10 так канала , на моје питање "што" , они кажу то су аналогни,а ако хоћу дигиталне да платим , мислим око 1400 .дин!! Чекај бре , кога сада они замајавају!!? Отказао сам одавно telemark , јер нема N1 и сада размишљам да и ове преваранте из sbb откажем!! Саветујем комшије такође!!

  • Ante

   Najgore iskustvo je bio Orion Telekom!

  • Sale

   Zašto ne nspišete koji je to "moj" ksblovdki opetater...?

  • Данијела

   Има ли неко препоруку за интернет, само интернет? Када сам склопила уговор са СББ рачун је био 2250, а сада је 2900. Баш сам љута. Више од 10 година не гледам тв , тако да ми она није потребна, али не знам ко има само интернет опцију?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE